Mol Romania va mai deschide doua benzinarii in tara pana in luna septembrie, pentru care a achizitionat deja terenul.

Mol Romania a anuntat la inceputul acestui an ca, in 2008, va investi 20 milioane euro in noi statii si pana la finele anului urmeaza sa deschida cel putin zece benzinarii.

Astfel, Mol Romania a inaugurat in 18 aprilie, la Ludus, judetul Mures, prima benzinarie din 2008, proiect in care a investit peste 1,2 milioane euro, neincluzand pretul terenului. De asemenea, la 17 iunie 2008, Mola deschis in Capitala a doua statie din acest an, in locul unei foste statii Petrom.

Mol Romania a incheiat un parteneriat cu Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (U.N.T.R.R.) in vederea unor servicii speciale oferite membrilor asociatiei de catre compania petroliera.

Astfel, toti membrii activi ai acestei asociatii pot achizitiona carburanti din reteaua Mol la un pret scazut folosindu-se de cardurile de carburanti Mol Gold si Silver. In functie de volumele cu care se aprovizioneaza fiecare companie de transporturi in parte, MOL aplica o grila de discounturi.

Desi aceasta colaborare incepe teoretic de astazi, rezultatele in volumele de vanzari se vor vedea abia incepand cu anul viitor. “Multi dintre memebrii UNTRR sunt deja clienti ai Mol Romania, iar acum urmeaza ca si ceilalti sa analizeze aceasta oferta si sa ia o decizie, deci cresterile datorate acestei colaborari vor fi sesizabile abia incepand cu anul viitor”, a declarat Zsolt Szalay (foto), Country Chairman MOL Romania.

Prin aceasta colaborare cele aproximativ 13.000 de firme memebre ale UNTRR care achizitioneaza cel putin 1.000 de litri de carburanti lunar din reteaua Mol beneficieaza de un discount de 0,05 lei/litru, acest discount crescand odata cu consumul.

(U.N.T.R.R.) este o organizaþie profesionala si patronala, neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata in 1990. Companiile UNTRR detin in prezent aproximativ 50.000-60.000 de vehicule.Potrivit lui Radu Dinescu, secretar general al UNTRR, rata profitului in cazul unui tranportator care se ocupe doar de transport fara alta activitate conexa este doar de 1%, in conditiile in care 30% din totalul costurilor de operare la transportatori il reprezinta costul carburantilor.

”Din cauza pretului din ce in ce mai ridicat al barilului de petrol, majoritatea firmelor de transport membre ale UNTRR au incheiat primul semestru din 2008 pe piederi chiar mai mari decat anul precedent”, a declarat secretarul general al UNTRR.

MOL Romania face parte din Grupul MOL (MOL Plc.), cea mai mare companie integrata de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est, avand sediul central la Budapesta. Capitalizarea de piata a Grupului MOL este de peste 15 miliarde de dolari. Avand 15.000 de angajati, compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI. MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia si opereaza 1.000 de statii de alimentare in Europa Centrala si de Sud-Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si