Campania consta in activitati de ecologizare pe malurile si luciul raurilor si lacurilor din Romania, in toate bazinele hidrografice importante, suma fiind destinata achizitionarii a 900 de cosuri pentru colectare selectiva, precum si pentru materiale promotionale si informative.

„Pentru Holcim (Romania) implicarea in proiecte de responsabilitate sociala reprezinta deja o traditie. Ne dorim sa vedem cat mai multe eforturi unite si alte astfel de parteneriate publice-private” a declarat Markus Wirth, director general Holcim Romania.

Astfel, in perioada iulie-septembrie vor fi montate cosuri de colectare selectiva in toate bazinele hidrografice, urmand ca acestea sa fie intretinute si golite de catre firmele de salubrizare locale.

Citeste si:

Actiunea beneficiaza de sprijinul autoritatilor locale, organizatia nonguvernamentala „Salvati Dunarea si Delta!”, Primaria Sector 4 si Urban SA. Printre oficialitatile care au condus echipa de voluntari s-au numarat Marius Postelnicescu, director general al ANAR si Markus Wirth, director general Holcim Romania.

Holcim Romania detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Compania este o subsidiara a grupului elvetian Holcim, prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, cu peste 90.000 de angajati. Anul trecut, Holcim Romania a inregistrat o crestere cu 28% a cifrei de afaceri, pana la 290 milioane de euro.