Retailerul MiniMax Dicount a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 18,95 milioane euro, in crestere cu 141% fata de perioada similara din 2007 si estimeaza pentru anul intreg afaceri de 40 milioane euro.
"Cresterea de 141% inregistrata in primul semestru se datoreaza numarului de magazine deschise, astfel incat in iunie 2008 operam 16 unitati, fata de cele opt unitati existente pana in iunie 2007. In planificarea noastra am estimat o cifra de afaceri de 40 milioane euro pentru acest an, valoare ce va fi foarte probabil depasita", a declarat Daniel Gross, directorul financiar-administrativ al MiniMax Discount.

Acesta a adaugat ca pana la finele anului 2008, MiniMax Dicount mai are planificate sase deschideri de magazine, fiind vizate in special orasele mici, fara a fi insa neglijate oportunitatile oferite de orasele mari. Investitia medie pentru o unitate MiniMax este de aproximativ 1,5 milioane euro, incluzand terenul, constructia si echiparea completa a magazinului. Oferta de produse miniMax Discount cuprinde 1.700 de articole, printre care fructe si legume, carne proaspata, produse lactate, dar si produse de uz casnic. Fiecare magazin dispune de o suprafata de vanzare de 1.000 metri patrati, sase case de marcat si 80 de locuri de parcare.

MiniMax Discount este o companie romaneasca ce a intrat pe piata in primavara lui 2005. Administratia centrala a companiei se afla in Bucuresti, unde dispune de un depozit de 15.000 metri patrati, pentru a face fata deservirii intregii retele. Compania opereaza 16 magazine la nivel national, iar reprezentantii acesteia declarau ca vizeaza deschiderea a peste 100 de magazine.

Referitor la ofertele de preluare a retelei MiniMax Dicount, venite din partea jucatorilor internationali, Gross sustine ca in prezent nu exista nici o astfel de oferta, in schimb compania este interesata de achizitia altor retele.

"In momentul de fata nu exista nici o oferta de preluare din partea altui retailer, iar strategia noastra pe termen mediu nu prevede o astfel de posibilitate. In plus, suntem in tatonari cu diverse retele locale, dar deocamdata nimic concret", a adaugat reprezentantul MiniMax Discount.

Pe segmentul de discount din retailul autohton mai activeaza momentan reteaua Plus Discount (57 magazine), Penny Market (45 magazine) si Penny Market XXL (cinci magazine).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri