Praktiker Romania a inregistrat in primul semestru vanzari de 128,5 milioane euro, mai mari cu 18,5% fata de perioada similara a anului trecut, ocupand locul trei la nivel mondial dupa Germania si Grecia, potrivit raportului financiar al grupului.
In afara de piata germana, rezultatele obtinute de Praktiker Romania au fost devansate doar de filiala din Grecia care a raportat vanzari de 129,9 milioane euro.

La finele semestrului I, Praktiker Romania opera 22 de magazine, cu cinci unitati mai multe fata de perioada comparabila din 2007. Vanzarile Praktiker Romania din primele sase luni ale anului au crescut cu 30,6%, calculand in moneda nationala.

Filialele retailerului german din Romania, Bulgaria si Polonia au avut cele mai mari rate de crestere la nivel de grup. In Bulgaria, Praktiker a raportat vanzari de 42,3 milioane euro, in crestere cu 49,2%, iar in Polonia compania a avut vanzari de 124 milioane euro, in crestere cu 32,8% fata de primul semestru al anului trecut.

Valoarea investitiilor Praktiker Romania cumulate de la inceputul activitatii companiei se ridica la aproximativ 220 milioane euro. Reteaua Praktiker este prezenta in 19 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare, Galati, Targoviste, Deva, Pitesti si Iasi.

Intr-un interval de doi ani, Praktiker Romania intentioneaza sa se extinda la peste 30 de unitati, acest proces urmand sa includa toate orasele cu mai mult 120.000 de locuitori. Compania are in prezent aproximativ 2.700 de angajati.

La nivel mondial, castigurile inainte de taxe, dobanzi si amortizari (EBITA) inregistrate de Praktiker in trimestrul II, au crescut cu 80 milioane euro (127,4 milioane dolari), fata de 69 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut. Grupul estimeaza ca profitul inainte de taxe, dobanzi si amortizari ar trebui sa creasca in acest an la 135-140 milioane euro, fata de 116 milioane euro in 2007.

Fondat in 1978, grupul german detine peste 400 de magazine in noua tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina - materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii. Numarul angajatilor grupului Praktiker depaseste 23.000, din care aproximativ 10.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri