Membrii Asociatiei “Berarii Romaniei” au vandut in luna iunie 2008, 1,92 milioane hl de bere in iunie 2008, cu 10% mai mult decat perioada similara a anului precedent, cand acestia inregistrau un volum de 1,73 milioane hl, informeaza un comunicat al Asociatiei.

"Campionatul european de fotbal, precum si vremea buna din a doua jumatate a lunii iunie au fost premizele unui consum de bere mai ridicat in aceasta luna”, a declarat directorul general al Asociatiei “Berarii Romaniei", Constantin Bratu.

Referitor la primul semestru al anului 2008, piata berii a ajuns la 9,9 milioane hl, in timp ce membrii Asociatiei “Berarii Romaniei” au inregistrat un volum al vanzarilor de 7,9 milioane hl. In 2007, acestia au vandut 7,3 milioane hl de bere, cresterea fiind astfel de 8%.

“Fata de anii precedenti, cand ritmul de crestere al pietei a fost foarte alert, observam o incetinire a acestui trend. Pentru intregul an, desi perioada estivala de abia a inceput, estimam in continuare o evolutie a intregii piete de aproximativ 7%”, a completat Constantin Bratu.

Potrivit comunicatului, de la intrarea pe piata din Romania, Membrii Asociatiei “Berarii Romaniei” au investit in facilitatile de productie 766 de milioane de euro contribuind numai in 2007 cu 264 de milioane de euro la bugetul de stat.

Asociatia "Berarii Romaniei" a fost fondata in decembrie 2004 si acopera 80% din industria berii din Romania. Membrii Asociatiei “Berarii Romaniei” sunt Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries Bereprod si URSUS Breweries.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Hertz, în insolvență, după ce pandemia de coronavirus a zdrobit industria
Setari Cookie-uri