Firma Nova Trade, controlata de familia Adamescu (Dan Adamescu - foto), vrea sa cumpere o participatie de 93,38% din firma Lido Bucuresti (LIDO) pentru 19,65 milioane lei, in urma unei oferte publice, potrivit anuntului preliminar de pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Nova Trade Bucuresti vrea sa preia pachetul de 11,56 milioane de actiuni Lido, reprezentand 93,38% din capitalul social, si va plati pentru fiecare titlu 1,70 lei. Oferta va fi intermediata de casa de brokeraj Vanguard.

Compania hoteliera Lido are un capital social de 1,24 milioane lei, impartit in 12,38 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimei raportari, actionarul principal al Lido este Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, care controleaza 42,87% din capitalul social, iar Union International Center detine 10,63% din actiuni.

Firma hoteliera are o valoare de piata de 26 milioane lei (7,29 milioane euro), aferenta cotatie de 2,10 lei/actiune, stabilita in sedinta de vineri a Bursei. Titlurile Lido Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul LIDO.

Lido Bucuresti spune ca intentia de preluare din partea Nova Trade este oportuna pentru ca poate aduce resursele financiare de care compania hoteliera are nevoie pentru a participa la investitiile mai multor firme la care este actionar minoritar, arata un comunicat remis pietei Rasdaq.

Lido mentioneaza ca in calculul bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2008 a tinut cont ca firmele la care este actionara nu vor accorda dividende, ci vor prefera sa reinvesteasca profitul.

Totodata, Majestic si Intercontinental "vor dori probabil sa realizeze investitii majore pentru a fi in concordanta cu cerintele actuale ale segmentului de piata in care activeaza". Astfel, Lido arata necesitatea unor resurse financiare importante de care nu dispune in prezent si pe care nu poate conta nici in 2008. In aceste conditii, oferta Nova Trade poate aduce resurse financiare si experienta in domeniul imobiliar si de management.

Anul trecut Lido a inregistrat un rezultat negativ de 94.032 lei si estimeaza pentru 2008 o adancire a pierderilor, la 272.365 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
H&M începe să producă măști de protecție
Setari Cookie-uri