Compania daneza FirstFarms se afla in negocieri pentru achizitia societatii agricole Agrisole din Romania, dupa ce recent a cumparat mai multe parcele de teren pe care intentioneaza sa le cultive, au anuntat recent reprezentantii FirstFarms.

Compania Agrisole detine 1.400 de hectare de teren la circa 80 de km departare de Bucuresti. Atat compania cat si terenul pe care il detine sunt amplasate in apropierea de o regiune in care FirstFarms a cumparat deja teren in parcele mai mici, scrie NewsIn.

Danezii de la FirstFarms au in plan, dupa cumpararea companiei Agrisole si a terenurilor acesteia, sa cultive circa 1.000 hectare de teren in 2008/2009, iar productia va fi de vanzare in 2009.

FirstFarms a inceput sa cumpere terenuri, de asemenea, si intr-o alta zona din Romania, in apropiere de orasul Alexandria, unde a semnat deja un acord pentru a achizitiona 137 de hectare.

In total, FirstFarms a achizitionat 7.547 hectare de teren in Romania. Dintre acestea, 4.114 hectare sunt situate in zona de Est a Romaniei, in apropiere de Buzau, 3.296 hectare sunt situate in vest, in apropiere deTimisoara, iar restul de 137 de hectare in apropiere de Alexandria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Nestlé va reduce cu o treime utilizarea de plastic nou
Setari Cookie-uri