CEZ Romania se asteapta ca demararea proiectului pentru reactoarele 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda sa fie intarziata cu aproximativ un an, a declarat directorul de dezvoltare al CEZ Romania, Doru Voicu
"Deocamdata nu am fost invitati sa continuam negocierile pentru constructia reactoarelor 3 si 4", a declarat directorul de dezvoltare al CEZ Romania, Doru Voicu. Acesta a precizat ca se estimeaza o intarziere a proiectului cu aproape un an.

De asemenea, reprezentantul CEZ Romania a declarat ca societatea mai asteapta si raspunsul Termoelectrica in privinta parteneriatului pentru construirea termocentralelor de la Galati si Borzesti.

La sfarsitul lunii iunie, Guvernul a decis ca Nuclearelectrica sa detina minimum 51% din capitalul social al companiei de proiect care va construi reactoarele 3 si 4 ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda, costul total al proiectului fiind estimat la patru miliarde de euro.

Premierul Tariceanu a declarat ca, in urma deciziei Executivului, participarea Nuclearelectrica trebuie sa se ridice la minim doua miliarde de euro.

Surse guvernamentale declarasera ca, daca Executivul aproba Hotararea privind cresterea participatiei statului roman la societatea de proiect care va construi reactoarele 3 si 4 ale Centralei de la Cernavoda, discutiile cu cei sase investitori vor fi reluate in noile conditii, potrivit NewsIn.

Discutiile cu investitorii sunt legate de noile cote de participare ale acestora si de modificarile aduse Acordului investitorilor, intrucat este posibil ca cei sase investitori sa nu accepte o serie de prevederi din Acord.

Procesul de negociere cu cei sase investitori - ArcelorMittal, CEZ, Electrabel, Enel, Iberdrola, si RWE Power - a inceput in decembrie 2007.

Societatea de proiect care urmeaza sa fie constituita va finaliza, va pune in functiune si va exploata unitatile 3 si 4 ale centralei. Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda vor folosi tehnologie de tip Candu 6.

Costurile pentru constructia unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda vor depasi estimarile initiale - estimate la circa 2,2 miliarde de euro - intrucat nu au fost incluse si costurile de finantare, cresterea preturilor la materiale (in special pretul otelului) si nici manopera din ultima perioada, declara in luna martie directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri