Vimetco NV (LSE: VICO), producator global de aluminiu primar si prelucrat, anunta finalizarea lucrarilor pentru modernizarea laminorului de benzi la rece de la Alro Slatina, dupa o investitie de 4,8 milioane de dolari.
Ca urmare a lucrarilor de modernizare, implementate in colaborare cu FATA Hunter, capacitatea de procesare a laminorului va ajunge la 36.000 de tone pe an si va creste calitatea laminatelor plate, precum foile de tabla sau rulourile. In aceste conditii, unitatea se va numara printre cele mai moderne laminoare aflate in functiune in momentul de fata.

Laminorul a trecut prin perioada de verificari si demonstratii ale parametrilor de performanta, iar in prezent, este operat de Alro, lucrand la capacitate maxima de la finele lui aprilie.

“Modernizarea laminorului de benzi la rece reprezinta un pas important al strategiei de crestere a capacitatii de productie pentru laminatele plate, la combinatul din Slatina. Parteneriatul cu FATA Hunter a fost foarte productiv, iar modernizarea isi va produce efectul in termenul stabilit”, a declarat Gheorghe Dobra, director general Alro SA.
Vimetco NV este un producator global, integrat pe verticala de aluminiu primar si prelucrat, care detine unitati in Romania si in China, un holding in Olanda si o companie de management in Elvetia. Vimetco NV controleaza capacitati de productie a aluminiului care totalizeaza 680.000 de tone pe an, avand circa 11.000 de angajati. Actiunile Vimetco sunt listate la bursa de la Londra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri