Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Dorna de catre Lactalis

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata de catre BSA International SA prin preluarea controlului unic asupra Roadside Investments Limited si implicit asupra societatilor SC Dorna Lactate SA si SC Dorna SA, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta, scrie NewsIn.

Potrivit acesteia, concentrarea economica are loc, in principal, in sectorul productiei si comercializarii de lapte si produse lactate. Totodata, din punct de vedere geografic, pietele relevante din sectorul productiei si comercializarii de lapte si produse lactate sunt piete nationale, deoarece respectivele produse sunt prezente in toate zonele tarii, fiind accesibile tuturor cumparatorilor.

Astfel, CC precizeaza ca efectele operatiunii de preluare asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate. In consecinta, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune.

Grupul Lactalis a anuntat in aprilie ca a cumparat divizia de lactate a Grupului LaDorna.

Acest grup, cu sediul in Laval, Mayenne, in regiunea lactaliera din vestul Frantei, este prezent in peste 150 de tari din intreaga lume. Compania are o cifra de afaceri de 9,6 miliarde euro, un numar de 33.500 de angajati si aproximativ 125 de platforme industriale. Printre marcile Lactalis se numarar President, Galbani, Lactel, Rochefort-Societe etc.

LaDorna are un numar de 1200 angajati pe opt platforme industriale de productie si a realizat o cifra de afaceri de 40 millioane euro in 2007. In prezent, colecteaza aproximativ 35 milioane de litri de lapte. Prin aceasta achizitie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri