Analiza financiara la incheierea primului semestru al anului in curs releva faptul ca cifra de afaceri a Help Net Farma a inregistrat pe primele 6 luni ale anului o rata de profit de 1% si o cifra de afaceri de 32 milioane euro, din 68 milioane euro estimate pentru 2008.

Deschiderea de farmacii noi in primele sase luni ale anului, maturizarea celor deschise anul trecut, dar si eficienta operationala sunt factori care au generat evolutia pozitiva in prima jumatate a anului. In plus transferul unei grupe importante de medicamente (oncologice, antidiabetice etc.) din sistemul cu circuit inchis pe piata de retail in a doua jumatate a anului 2007 a generat o crestere de 55% a vanzarilor pe categoria Rx (medicamente eliberate cu prescriptie medicala) si implicit a cifrei de afaceri la nivel de companie.

"Am investit in primele sase luni ale anului circa un milion de euro in deschiderea si relocarea de farmacii si suntem interesati de sustinerea unei cresteri organice, profitabile si de oferirea unor standarde ridicate si nicidecum de cresteri care ar putea deveni nesustenabile", a declarat directorul general Help Net Farma, Isabelle Iacob.

Citeste si:

In concordanta cu conditiile actuale ale pietei si cu influenta pe care modificarile conditiilor comerciale de catre distribuitori o au asupra retailerilor, Help Net si-a modificat strategia de dezvoltare urmand sa atinga pana in 2010 un numar de 160 de unitati, si nu 200 cate era planificat. La momentul de fata reteaua de farmacii Help Net este formata din 103 unitati active.

Help Net Farma face parte din grupul Farmexim care a obtinut la nivelul primului semestru al anului in curs vanzari consolidate in suma de 115 milioane euro, in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului 2007. Lantul de farmacii HelpNet a fost infiintat in 1998 si este parte a grupului Farmexim. Potrivit datelor companiei, pe langa produsele farmaceutice clasice Help Net ofera produse cosmetice, de igiena, medicatie naturista si alternativa, produse de frumusete.

Printre concurentii existenti pe piata romaneasca a farmaciilor se numara Centrofarm, Sensiblu, Catena, City Pharma.