Operatiunile din Romania si Indonezia sustin avansul veniturilor Delhaize

Veniturile inregistrate de Romania si Indonezia, doua dintre tarile cu cea mai dinamica crestere in cel de-al doilea trimestru din 2008 pentru lantul belgian de supermarket-uri Delhaize, au crescut cu 15,4% in comparatie cu perioada similara a anului trecut.

Astfel, veniturile inregistrate in al doilea trimestru de reteaua belgiana in cele doua state emergente a atins valoarea de 46,5 milioane de euro. Veniturile grupului belgian au crescut si in Grecia, cu 14,5%, in timp ce in Statele Unite, s-a inregistrat un declin de 11,8%.

Profitul operational obtinut din operatiunile din Romania si Indonezia a crescut in al doilea trimestru cu 19,3 procente, ajungand la valoare de 0,5 milioane de euro.

Si rezultatele cumulate pe primele doua trimestre din 2008 arata trendul ascentend inregistrat de cele doua piete: in primele 6 luni ale acestui an veniturile au crescut cu 16,6% pana la valoarea de 91 miliane de euro, in timp ce profitul operational a atins valoare de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 4,6%.

La nivel global, lantul belgian a rapoartat o crestere a profitului net de 81% in cele de-al doilea trimestru, pana la valoarea de 113,8 milioane de euro, fata de cele 63 de milioane inregistrate in aceeasi perioada a lui 2007.

In Romania, Delhaize Group a incheiat o intelegere pentru achizitionarea lantului de supermarket-uri La Fourmi, care opereaza cu 14 unitati in Bucuresti care vor fi integrate integrate in subdidiara locala a grupului, Mega Image. In prezent reteaua Mega Image cuprinde 24 de magazine, cu doua in plus fata de sfarsitul anului 2007, iar pana la finele acestui an isi propune sa ajunga la 40 de unitati, incluzand aici si cele 14 supermarket-uri La Fourmi.

Belgienii de la Delhaize sunt prezenti in Romania din sunt prezenti din anul 2000 cand au achizitionat 51% din actiunile Mega Image, ulterior pachetul de actiuni majorandu-se la 70%. La sfarsitul lui iunie 2004, grupul belgian a preluat integral reteaua de magazine ce poarta sigla Mega Image.

Grupul Delhaize fondat in Belgia in anul 1867 are cele mai multe magazine in Statele Unite, Belgia si Grecia. Delhaize Group este cotat la Euronext Brussels (DELB) si la New York Stock Exchange (DEG). La sfarsitul primelor 6 luni din 2008, reteaua cuprindea 2.602 magazine, tinata pentru sfarsitul acestui an fiin cuprinsa intre 2.686.2.696 de unitati.

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri