Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SC La Fourmi SA si a societatilor controlate de aceasta, Rafo, Gastro, Rovas si Universal, de catre Delhaiz “The Lion” Netherland B.V., potrivit autoritatii de concurenta.

Preluarea are loc pe piata comertului cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum, prin magazine tip hyper/supermarketuri, discounteri si alte magazine similare.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a decis ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta Legii Concurentei (nr. 21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Grupul belgian Delhaize “The Lion” Netherland B.V opereaza in Romania prin intermediul retelei de supermarketuri Mega Image.

Conform dispozitiilor Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce urmeaza pentru economia Romaniei? Investitorii devin ingrijorati
Setari Cookie-uri