Cord Buzau vrea afaceri de 20 mil. euro in anul 2010

Compania romaneasca Cord Buzau, producator de cord metalic, cabluri si sarme, estimeaza afaceri de circa 20 milioane de euro in 2010 si de sase milioane de euro anul acesta, au anuntat reprezentantii firmei.

In primele sase luni ale anului Cord Buzau a inregistrat afaceri de 10,7 milioane lei (3 mil. euro), in crestere cu 85% fata de aceeasi perioada din 2007, cand a raportat 5,75 milioane lei (1,7 mil.euro).

“Am reusit o performanta deosebita prin optimizarea costurilor, investitii in mentenanta si, nu in ultimul rand, deschiderea de catre noi piete si clienti”, a declarat Marius Neagu (foto), presedintele Cord SA.

Compania din Buzau a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3 milioane de euro. Anul acesta, Cord SA estimeaza dublarea cifrei de afaceri.

In prima parte a anului compania a produs 1.260 de tone, cu 62% (482 de tone) mai mult fata de aceeasi perioada din 2007.

Compania va suplimenta capacitatea de productie printr-o investitie de 10 mil. euro. In 2010, productia va fi cu 60-70% mai mare decat in prezent. Compania exporta 70% din productie. Ponderea exportului in totalul cifrei de afaceri este de 54% cantitativ si 70% valoric.

Printre clienti firmei din Buzau se numara Loadstar Belgia, Artego Tg. Jiu, Romcarbon.

Pachetul majoritar de actiuni al Cord SA a fost preluat anul trecut de catre Nordexo Manufacturing, care detine in prezent 90% din actiunile companiei. Nordexo este detinuta de oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea.

Nordexo mai detine companiile GlassCorp, Lipomin, Ipronef (Institutul de inginerie, consultanta si proiectare pentru metalurgia neferoasa).

Societatea este listata la Bursa de Valori Bucuresti cu simbolul CORZ.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri