Nuclearelectrica si Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa) sunt firmele controlate de stat care platesc angajatilor cele mai mari prime de concediu, de aproape 3.500 lei (echivalentul a 1.000 de euro).

Cele mai mari bonusuri de vacanta din sectorul bugetar le primesc angajatii Societatii Nationale Nuclearelectrica. Astfel, cei aproape 2.300 de salariati ai companiei incaseaza, in medie, prime de concediu in valoare de 3.500 de lei, scrie NewsIn.

Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, castigul mediu lunar al angajatilor companiei de la Cernavoda era anul trecut 4.740 lei (circa 1.420 euro, la cursul mediu din 2007).

Pe locul doi in acest top se afla salariatii Romatsa, companie care se ocupa de dirijarea traficului aerian pe teritoriul Romaniei, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor. Majoritatea angajatilor Romatsa au primit la plecarea in vacanta bonusuri nete de 3.300 de lei.

Castigul mediu lunar al salariatilor Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian a fost anul trecut de 9.930 lei. Pe pe langa salariul inscris in cartea de munca, salariatii au primit in 2007 si tichete de masa in valoare de 650.000 lei.

Ultima treapta a podiumului companiilor de stat cu cele mai consistente prime de vacanta platite angajatilor este ocupat de Hidroelectrica. Angajatii societatii, aflate in subordinea Ministerului Economiei si Finantelor, s-au bucurat in acest an, la plecarea in vacanta, de prime ce au depasit in cele mai multe cazuri 2.500 de ei.

De bonusuri aproape duble fata de salariul mediu net pe economie se bucura si salariatii Transelectrica. Media primelor de vacanta acordata de aceasta companie de stat este de 2.300 de lei.

Ilie Rosu, presedintele Federatiei Sindicale Hidroelectrica (Hidrosind), a declarat, pentru NewsIn, ca "angajatii din sistemul energetic beneficiaza de prime de vacanta in cuantum minim de 75% din salariul brut, conform contractului colectiv de munca".

Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, castigul mediu al unui angajat de la Hidroelectrica a fost anul trecut de 3.150 lei, iar al unui salariat de la Transelectrica de 3.000 de lei.

Profesori fara prime

La polul opus in ce priveste primele de vacanta incasate de bugetari se regasesc si in acest an profesorii.

Presedintelui executiv al Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", Marius Nistor, sustine ca singurii dascali din tara care au incasat prime de concediu in acest an sunt profesorii unitatilor de invatamant din sectoarele 1, 2 si 6 din Bucuresti.

Acestia au primit, inainte de intrarea in vacanta de vara, cate 1.100 de lei brut.

Unele dintre cele mai mici bonusuri de vacanta primite de angajatii de la stat le-au revenit functionarilor publici. Salariatii din sistemul public au primit la intrarea in concediu un bonus de 750 de lei net, a precizat presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Prime de Paste de pana la 3.500 de lei pentru angajatii la stat
Setari Cookie-uri