Complexul Energetic Craiova a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 17,18 milioane lei, dublu fata de profitul net din semestrul intai al anului 2007, de 8,12 milioane lei. Si Complexul Energetic Turceni a realizat in primul semestru din 2008 un profit net dublu, de 90 milioane lei, fata de 45 milioane lei cat inregistrase in primele sase luni ale anului 2007.

Totodata, in urma finalizarii procesului de intocmire a situatiilor financiare aferente primul semestru al anului 2008, cifra de afaceri neta realizata de companie a fost de 514 milioane lei, in crestere fata de cifra de afaceri neta a primul semestru a anului trecut, de 429,1 milioane lei. Si veniturile totale ale companiei au fost in crestere in perioada analizata, de la 463,5 milioane lei in primele sase luni ale anului 2007, la 542 milioane lei in semestrul I din 2008.

De asemenea, cheltuielile totale ale CE Craiova s-au ridicat in primul semestru la 524,8 milioane lei, in crestere fata de cheltuielile inregistrate in primele sase luni ale anului trecut, de 455,3 milioane lei.

Complexul Energetic Craiova a anuntat investitii de 396 milioane euro pentru urmatorii patru ani (pana la sfarsitul lui 2011), dintre care peste 30% provin din surse proprii si restul prin credite bancare. Din aceasta suma, peste 250 milioane euro vor reprezenta investitiile pentru mediu.

Actionarul majoritar al CE Craiova este AVAS, care detine 73% din actiuni, Fondul Proprietatea are 25%, iar 2% apartin Societatii pentru Inchiderea si Conservarea Minelor S.A.

Potrivit datelor auditate ale companiei, cifra de afaceri a Complexului Energetic Turceni a fost in prima jumatate a anului 2008 de 591 milioane lei, in crestere fata de cifra de afaceri din primul semestru al anului trecut, de 478 milioane lei.

Reprezentantii companiei au precizat ca aceste rezultate sunt cele finale, diferite fata de rezultatele preliminate, prezentate in urma cu apoximativ o luna.

Cele trei complexe energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Tariceanu: cererea de retinere a lui Sova va fi tratata cu celeritate
Setari Cookie-uri