Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a dispus oprirea comercializarii produsului.

Prin urmare, compania Vitarom Impex, care imbuteliaza si vinde apa minerala Perla, a suspendat productia pana la clarificarea situatiei.

Decizia ANPC a avut la baza sesizarile efectuate de mai multe persoane privind "gustul si mirosul ciudat" al apei minerale.

Calitatea produsului a fost confirmata de testele efectuate la inceputul acestui an la Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor LAREX din Bucuresti si la cel al Directiei de Sanatate a Municipiului Sfantu Gheorghe, spun cei de la Vitarom.

Compania afirma ca mirosul si gustul produsului sunt caracteristice apelor carbogazoase cu continut bogat de saruri minerale, provenite din zonele cu relief vulcanic.

Analizele efectuate pe un lot de apa minerala Perla prelevat de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi, cu termenul de durabilitate minimala 16 octombrie 2005, au relevat abateri la valorile determinate, fata de cele inscrise pe eticheta produsului.

ANPC a dispus oprirea temporara de la comercializare a celorlalte loturi de apa minerala Perla, pana la obtinerea rezultatelor de laborator pentru fiecare lot in parte.

Societatea producatoare va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 10.000.000 lei si 100.000.000 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri