Vanzarile de bere au crescut cu 8% in S1

Vanzarile de bere ale membrilor Asociatiei Berarii Romaniei au crescut cu 8% in primele sase luni ale anului, fata de perioada similara a anului trecut, ridicandu-se la 9,9 milioane de hectolitri, a declarat directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu, citat de NewsIn.

Membrii Asociatiei Berarii Romaniei, respectiv Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries Bereprod si URSUS Breweries au inregistrat un volum al vanzarilor de 7,9 milioane de hectolitri, in timp ce anul trecut, in aceeasi perioada s-au vandut 7,3 milioane de hectolitri de bere.

Totodata, pentru 2008, reprezentantul Asociatiei estimeaza o crestere a vanzarilor de aproximativ 7%. "Fata de anii precedenti, cand ritmul de crestere al pietei a fost foarte alert, observam o incetinire a acestui trend. Pentru intreg anul 2007 vanzarile de bere au atins 19,4 milioane de hectolitri, cu 9,6 % mai mult decat in 2006", sustine Constantin Bratu.

In ceea ce priveste consumul de bere previzionat pentru 2008, acesta se ridica la 95 de litri pe cap de locuitor."O crestere previzionata a pietei cu sapte procente fata de 2007 ar determina un consum previzionat de 95 de litri per capita in 2008, adica un roman va consuma probabil trei – patru halbe, la 0,5 litri de bere, pe saptamana. In anul 2007 consumul de bere pe cap de locuitor in Romania a fost de 89 de litri. In anul 2007 consumul de bere pe cap de locuitor in Romania a inregistrat o crestere de 8 litri fata de anul 2006", a precizat Bratu.

El sustine ca acest consum situeaza Romania la media Uniunii Europene, in ceea ce priveste consumul de bere. Conform statisticilor furnizate de Berarii Europei, in 2006, un ceh consuma 160 de litri de bere pe an, un neamt 116 litri, un austriac sau un luxemburghez 108 litri, iar un englez 92 litri .

Referitor la materia prima folosita de producatori, respecitv orz si hamei, Bratu a spus ca anul trecut productia interna a fost insuficienta, iar producatorii au fost nevoiti sa apeleze la import. "Pentru 2008, speram sa existe climatul propice dezvolarii culturilor, astfel incat materiile prime romanesti sa acopere cresterea de 7 % previzionata pentru piata berii", a adaugat Constantin Bratu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri