Posta Romana a inregistrat in primul semestru al anului 2008 o cifra de afaceri de 693.997.000 lei, insemnand o crestere de 44,7% fata de perioada similara a anului precedent , a anuntat compania.
Oficialii companiei considera ca aceasta crestere a cifrei de afaceri este pusa pe seama volumului de prestatii pentru o serie de servicii, in primul semestru fata de perioada similara din 2007. S-au inregistrat cresteri in cazul unor servicii cum ar fi posta de scrisori cu o crestere de 15.045.000 bucati, coletele cu un plus de 354.000 bucati, mandatele postale cu o crestere de 82.000 bucati si vanzarea de roviniete, unde s-a inregistat un plus de 247.000 de bucati.

Potrivit conducerii, introducerea unor noi servicii cum sunt "Infoelectoral", serviciul de posta hibrida si altele, au contribuit de asemenea la cresterea cifrei de afaceri. Totodata, au fost incheiate noi parteneriate cu institutii bancare si furnizorii de utilitati pentru incasarea de rate si plata facturilor.

Cresterea inregistrata a fost determinata in buna masura si de corectia tarifelor. Reprezentantii Postei Romane au mentionat ca tarifele practicate in 2007 nu acopereau costurile prestatiilor postale, pentru care s-au operat modificari la 1 ianuarie 2008.

Valoarea totala a lucrarilor de investitii efectuate de Posta Romana pe anul 2008 este de 49,661 milioane lei. In aceasta suma se regasesc achizitionarea unor utilaje si echipamente postale (31.409.827,02 lei), achizitii de imobile si terenuri (1.300.000 lei ), modernizari si amenajari (8.878.292 lei ) si lucrari de investiti in curs de derulare in valoare de 8.073.142 lei. Valoarea totala a invetitiilor realizate in primele sase luni ale anului 2008 a fost de 1.906.381 lei.

Potrivit datelor companiei, s-au achizitionat 1.150 servere, 3.400 calculatoare, 2.300 imprimante, 30 laptopuri, 7.735 riboane si 315 tonere. Noile echipamente vor inlocui o parte din vechile calculatoare ale Postei Romane si vor dota alte oficii postale cu tehnica de calcul. Ultima operatiunea de dotare a oficiilor postale cu tehnica de calcul a avut loc in 2004.

Echipamentele IT au fost achizitionate in leasing operational HP Europe Finance si Romtelecom. Valoarea achizitiei este de 8,666 milioane euro.

De asemenea, s-a dispus si dotarea postasilor cu sisteme GPS pentru monitorizarea lor in teritoriu, dar si pentru securitatea lor personala si a valorilor transportate. Pana in prezent au fost dotati 4.862 de factori postali din 22 de judete, astfel incat la sfarsitul luni octombrie toate cele peste 8.500 de echipament sa ajunga in posesia postasilor.

Totodata, Posta Romana va implementa si un program pilot care urmareste imbunatatirea timpilor de circulatie a corespondentei si revitalizare a segmentului de curieret rapid prin achizitionarea a 36 de motoscutere (cinci fiind repartizate postei rapide, 26 - Directiei Regionale de Posta Bucuresti si alte cinci Directei Regionale de Posta Cluj). Valoarea totala a contactului este de 293.040 lei, fara TVA, pretul unitar pentru fiecare motoscuter fiind de 8.140 lei plus TVA.

Achizitia motoscuterelor s-a facut in baza unei licitatii organizate de BRM care a fost casigata de Sound&Decor Parti SRL Ploiesti. Service-ul este asigurat de Peugeot.

Incepand din 18 august, Posta Romana va demara negocierile pentru incheierea contractului cu Blue Air Transport Aerian SA, referitor la achizitia de servicii de transport aerian pentru o perioada de 42 de luni la o valoare de 44.844.343 euro, fara TVA. Compania Blue Air va transporta corespondenta postala prioritara de la Bucuresti spre Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara, de cinci ori pe saptamana si retur. Operationalizarea este programata in 60 de zile de la semnarea contractului, la sfarsitul acestui an.

Posta Romana intentioneaza sa achizitioneze in leasing si un numar de 727 autovehicule (613 autoutilitare si 114 autoturisme), valoarea estimativa a contactului se ridica la 91,4 milioane lei (aprox.25 mil euro). In prezent procedura de selectie a unei oferte este blocata ca urmare a unei contestatii in curs de analiza la Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor.

De asemenea, Posta Romana a contractat un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in valoare de 50 milioane euro pentru finantarea construirii in Bucuresti a primului centru automatizat pentru sortarea trimiterilor postale (Posta Romana participa cu 10 milioane euro) si modernizare centrului de sortare existent in Cluj. In prezent procesul este in etapa finala de depunere a ofertelor integratorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri