Producatorul de baterii auto Rombat a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de aproximativ 27,1 milioane euro, in crestere cu 47,7% fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a investitiilor realizate de companie in 2007.
Aceasta crestere se datoreaza programului de investitii realizat si implementat anul trecut, program care se ridica la suma de 6,5 milioane de euro si care a dus in cele din urma la o crestere a capacitatii de productie cu 50%.

Profitul Rombat s-a majorat de asemenea in primele sase luni ale anului cu 142,2%, pana la 3,6 milioane euro, fata de profitul inregistrat in semestrul I din 2007, care s-a cifrat la 1,49 milioane euro. In plus, pana in 2010 reprezentantii companiei estimeaza ca cifra de afaceri anuala sa ajunga la aproximativ 90 de milioane euro.

"In urma cu cinci ani ne-am propus sa ridicam compania Rombat la standarde europene. Am reusit sa inregistram o crestere constanta, a cifrei de afaceri, de 271% in ultimii cinci ani", a declarat directorul general Rombat, Ioan Repede.

Programul de investitii implementat in anul 2007 a dus la cresterea capacitatii de productie, dar si la cresterea numarului de angajati cu aproximativ 10%. In prezent compania are un numar de 664 de angajati (pentru productia de baterii si recuperarea de plumb din baterii uzate). Rombat este momentan, unicul furnizor de baterii auto pentru Dacia Logan si furnizor regional pentru producatorul francez de automobile Renault.

In ultimele trei luni, compania si-a extins reteaua de centre Rombat la nivel national, prin inaugurarea unor unitati noi in orasele Ramnicu Valcea, Deva si Iasi. Recent compania a deschis si centrul Rombat Brasov, o zona unde se vand in fiecare an in jur de 55-60.000 de baterii auto. Centrele Rombat au suprafata construita de 260 metri patrati si cuprind un show-room modern, un depozit cu o capacitate de 8.000 de baterii si un service auto.

"Intentia noastra este ca in urmatorii doi ani sa avem un astfel de Centru Rombat in cele mai importante orase din tara. Nu dorim sa excludem distribuitorii din zonele respective, ci sa le oferim tot sprijinul necesar pentru a putea livra mult mai repede produsele cerute de clientii finali", a precizat directorul de dezvoltare Rombat, Marcel Parvu.

Rombat SA face pate din Rombat Group, care pe langa compania mama, producatoare de baterii auto, cuprinde Rombat Automobile Bistrita (dealer zonal Volkswagen, in care Rombat detine 76%) si Prombat Copsa Mica (fabrica de recuperat plumb din baterii auto uzate, cu 71% actiuni detinute de Rombat).

Compania este lider pe piata romaneasca de baterii auto inca din 1997, avand o cota de piata de peste 55%, fara livrarile la Dacia. In prezent numarul total al angajatilor este de peste 600, iar compania a dezvoltat o retea de service, care cuprinde circa 100 de reprezentante in toata tara. Rombat SA a avut in 2007 o crestere de 58% a cifrei de afaceri fata de anul 2006.

Compania produce urmatoarele marci de baterii: Tornado, Pilot, Cyclon-Calciu, Magma, Terra, iar din luna octombrie 2007, Premier si Terra Professional, destinate atat automobilelor, autocamioanelor, cat si locomotivelor.Realizeaza exporturi pe pietele Frantei, Portugaliei, Belgiei, Africii, Italiei, Bulgariei, Republicii Moldova, Germaniei, Greciei si Austriei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri