Deutsche Bahn este interesata de preluarea Romtrans

Deutsche Bahn, compania feroviara germana de stat, vrea sa cumpere compania feroviara romaneasca de transport marfuri Romtrans in dorinta de a-si consolida pozitia pe piata din Europa de Est, arata Financial Times Deutschland, preluat de NewsIn.

Publicatia germana arata ca ambele companii poarta negocieri la ora actuala. Pretul de vanzare al companiei romanesti este estimat intre 80 si 100 de milioane euro.

Pentru Deutsche Bahn, aceasta achizitie are o dubla importanta strategica, deoarece i-ar intari pozitia in Europa de Est si ar starni interesul viitorilor actionari, in contextul in care vrea sa vanda prin intermediul bursei 24,9% din actiunile diviziei sale, DB Logistics Mobility (DB ML).

Romtrans este o fosta intreprindere de stat, privatizata in 1994 si cu sediul in Bucuresti.

“Mai multe companii sunt interesate de preluarea Romtrans”, a declarat o sursa pentru FT Detschland. “Pentru afacerile noastre, aceasta achizitie reprezinta o mare oportunitate”, a aratat aceeasi sursa.

FT Deutschland noteaza ca, o problema importanta in cazul Romtrans sunt rezultatele financiare slabe ale companiei. De asemenea, compania detine multe terenuri nefolosite.

Romtrans are noua sucursale si peste 70 de puncte de lucru, conform infomatiilor de pe pagina de internet a companiei. Compania a raportat vanzari de 78 de milioane euro in 2007, conform FT Deutschland.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri