Producatorul de componente auto Sinterom Cluj (SIRM) a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 543.714 lei (148.150 euro), in scadere cu o treime fata de aceeasi perioada din 2007, pe fondul unor afaceri in crestere cu 26%, potrivit datelor financiare remise pietei Rasdaq.
In primul semestru de anul trecut, castigurile Sinterom se ridicasera la 798.129 lei.

Afacerile companiei au ajuns la 12,59 milioane lei (3,43 milioane euro), in primele sase luni ale anului, cu 26% peste nivelul consemnat in aceeasi perioada de anul trecut, de 10 milioane lei, conform NewsIn.

Sinterom produce echipamente de aprindere si pornire a motoarelor auto si elemente de frictiune sinterizate pentru ambreiaje, cuplaje si frane electromagnetice.

Sinterom Cluj-Napoca are un capital social de 12,1 milioane lei, divizat in 4,84 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Principalii actionari ai Sinterom sunt Contactoare SA, cu o detinere de 62,75% din titluri, si SIF Oltenia, cu 31,04% din capitalul social.

Valoarea de piata a companiei este de 19,37 milioane lei (10,6 milioane euro), conform ultimei cotatii de 4 lei, stabilita in sedinta bursiera din 3 iulie. Titlurile Sinterom se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul SIRM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri