Grupul industrial-financiar Ascom, specializat in extractie de petrol si gaze, a anuntat ca isi retrage partial staff-ul de baza din Republica Moldova din cauza presiunilor politice, iar informatii neconfirmate arata ca ar urma sa fie mutat la Bucuresti, potrivit NewsIn.

In ultimul timp, grupul "este supus unor presiuni tot mai puternice cu scopul vadit de a destabiliza activitatea sa in Republica Moldova", dupa cum arata surse din companie.

Totodata, se recurge la diferite procedee pentru a infatisa intr-o lumina falsa si denigratoare conducerea Ascom.

''Cei care se dedau la asemenea actiuni neglijeaza in mod deliberat contributia insemnata a Ascom la viata social-economica si culturala a Republicii Moldova, la promovarea imaginii ei in lume", arata compania.

In plus, se mentioneaza ca de la inceputul activitatii sale, Ascom a creat mii de locuri de munca in tara si in strainatate pentru cetatenii din Republica Moldova, contribuind la bugetul tarii.

Expertii economici de la Chisinau sunt de parere ca presiunile care sunt exercitate asupra Ascom Grup sunt in legatura cu apropiatele alegeri parlamentare din primavara anului 2009.

Presedintele Ascom Grup, Anatol Stati, a dezmintit, la inceputul lunii august, printr-un comunicat oficial, informatiile privind implicarea sa in finantarea unor formatiuni politice din Republica Moldova.

Potrivit unor informatii date recent publicitatii de Ascom Grup, veniturile companiei au crescut in anul 2008, fata de anul precedent, de 6,4 ori. In primele sase luni, companiile ce intra in componenta Ascom au obtinut un profit de 119 milioane dolari.

Compania a fost fondata in 1994 si este specializata in extractia de produse petroliere si gaze, detinand sonde in Turkmenistan (din 1995), Kazahstan (din 2000) si Sudan (din 2005).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
(P) Hale metalice sau hale industriale GEMINA, din beton?
Setari Cookie-uri