Compania producatoare de vin Murfatlar estimeaza pentru anul 2008 o recolta cu 32% mai mare fata de anul trecut, in valoare de peste 30.000 de tone. Cifrele reprezinta rezultatul replantarilor facute in urma cu trei ani, a conditiilor climaterice favorabile si a investitiilor tehnologice.
Cresterea cantitativa a recoltei medii la hectar aferenta soiurilor replantate este de 3000kg/hectar. Reintinerirea a vizat soiuri rosii precum Feteasca Neagra, Pinot Noir si Merlot, pe o suprafata de 115 ha.

Investitiile pentru soiurile care intra pe rod in acest an se ridica la 1,71 milioane de euro. In plus, compania a alocat, in 2007 si 2008, 4,1 milioane de euro, suma destinata replantarii a 335 ha de vita de vie.

“In acest moment vita de vie se prezinta excelent, conditiile climaterice din acest an sunt favorabile, nefiind nevoie de irigatii, previzionand pe scurt o recolta deosebita. Speram sa nu ne confruntam inainte de momentul recoltarii cu surprize climaterice si sa ne putem atinge obiectivele propuse”, a declarat Cosmin Popescu, administrator Murfatlar Romania.

Productia de vin de anul trecut a fost de 16 milioane de litri, iar pentru anul in curs Murfatlar estimeaza o productie de aproximativ 21 milioane de litri.

Compania a inregistrat in primele sapte luni ale acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 72 milioane de lei, ceea ce se traduce printr-o crestere de 31% fata de perioada similara a anului trecut.

Murfatlar Romania administreaza in prezent aproximativ 3.000 de hectare de vita de vie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri