Compania Petrom a consemnat un profit net in valoare de peste 1,458 mld. de lei (400 mil. euro), potrivit situatiilor financiare consolidate pentru perioada ianuarie - iunie 2008, realizate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Compania precizeaza ca rezultatele nu sunt auditate.

Potrivit rezultatelor consolidate, profitul net pe actiune este de 0,0259 lei. Situatiile financiare consolidate cuprind rezultatele petrol si ale filialelor sale.

Pe 6 august, compania anunta rezultatele financiare semestriale neconsolidate, potrivit carora profitul net era in valoare de 1,664 miliarde de lei pentru primul semestru din acest an, aproape dublu fata de rezultatul net consemnat in perioada similara a anului trecut, in valoare de peste 887 milioane lei.

Profitul net a crescut pe fondul unui rezultat operational mai mare, contrabalansat partial de valoarea mai ridicata a impozitului pe profit.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 52%, atingand 8,274 miliarde lei fata de primul semestru din 2007, in principal ca urmare a vanzarilor mai mari de combustibili (atat vanzarile pe piata interna cat si pe cea externa, cantitativ si valoric).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
COVID-19 | Mohammad Murad: Vânzările conservelor Mandy au crescut cu 30%
Setari Cookie-uri