Hyundai Heavy Industries Co Ltd si alte doua grupuri de afaceri din Coreea de Sud au trimis scrisori de intentie pentru cumpararea Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, divizia de constructii navale din cadrul Daewoo, termenul limita fiind stabilit pentru miercuri, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Banca de stat Korea Development Bank (KDB) si o agentie guvernamentala si-au pus in vanzare participatia de 50,4% din cel de-al treilea constructor de nave din lume, in cadrul unei afaceri estimate la 8 miliarde dolari, mai mult decat dublul valorii actuale de piata a santierului naval Daewoo.

Grupul GS, orientat pe energie si constructii, si grupul Hanwha au trimis, de asemenea, scrisori prin care si-au manifestat intentia de a cumpara 50,4% din Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, au declarat un oficial GS si o sursa apropiata grupului Hanwha.

Cel de-al patrulea producator de otel din lume, POSCO, si-a exprimat de asemenea interesul cu privire la achizitionarea santierului naval, si este vazut ca un concurent puternic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
1994-Se deschide la Craiova linia de asamblare a Daewoo