“roiectul de la Fantanele este primul proiect de anvergura in domeniul energiei eoliene din Romania. A fost un proces de durata, care a presupus negocieri complexe cu mai multi parteneri, precum si discutii cu autoritatile, la sfarsiul caruia echipa Salans si-a consolidat experienta in domeniul energetic”, a declarat Claudiu Munteanu-Jipescu, Managing Counsel in cadrul biroului din Bucuresti al Salans, care a condus proiectul din partea firmei de avocatura.

Echipa Salans a fost formata din sapte avocati specializati in domeniile energie, imobiliar si taxe.

Proiectul va deveni operational in mai multe etape. Prima etapa a constructiei va genera 347.5 MW si va cuprinde 139 de turbine GE 2.5 xl cu o inaltime de 100 metri, un diametru al rotorului de 99 metri si cu o capacitate de 2.5 MW. Acestea vor fi operationale pana la sfarsitul anului 2009. A doua etapa a constructiei va genera 252.5 MW si va fi operationala pana la sfarsitul lui 2010.

Constructia va incepe luna viitoare. Cand va fi complet operational, parcul eolian va reprezenta aproape 30% din energia regenerabila din Romania (incluzand si enegia hidro). Este primul proiect eolian important ce va fi realizat in Romania, unde in prezent se obtin din energie eoliana numai 7 MW.

Citeste si:

Portofoliul de clienti din domeniul energetic al Salans Bucuresti include companii precum Rompetrol, Electrabel, MOL, Union Fenosa sau Pannonplast. Anul trecut, echipa Salans a fost implicata in cea mai importanta tranzactie din Romania, vanzarea pachetului majoritar al Rompetrol Holding catre firma kazaha KazMunaiGas.

Salans este o firma internationala de avocatura care numara peste 750 de avocati in 19 de birouri din intreaga lume: Almaty, Baku, Barcelona, Berlin, Bratislava, Bucuresti, Budapesta, Frankfurt, Istanbul, Kiev, Londra, Madrid, Moscova, New York, Paris, Praga, Shanghai, St. Petersburg si Varsovia. Firma are operatiuni si in Orientul Mijlociu la Doha, Qatar si in zona franceza a Pacificului.

In Bucuresti, firma numara 35 de avocati, din care trei sunt parteneri.