Salans a asistat fondul de investitii Continental Wind Partners (CWP) in vanzarea proiectului de turbine eoliene de 600 MW din Dobrogea catre grupul ceh CEZ, acesta urmand sa devina cel mai mare parc eolian compact din Europa, potrivit reprezentantilor CEZ.
“roiectul de la Fantanele este primul proiect de anvergura in domeniul energiei eoliene din Romania. A fost un proces de durata, care a presupus negocieri complexe cu mai multi parteneri, precum si discutii cu autoritatile, la sfarsiul caruia echipa Salans si-a consolidat experienta in domeniul energetic”, a declarat Claudiu Munteanu-Jipescu, Managing Counsel in cadrul biroului din Bucuresti al Salans, care a condus proiectul din partea firmei de avocatura.

Echipa Salans a fost formata din sapte avocati specializati in domeniile energie, imobiliar si taxe.

Proiectul va deveni operational in mai multe etape. Prima etapa a constructiei va genera 347.5 MW si va cuprinde 139 de turbine GE 2.5 xl cu o inaltime de 100 metri, un diametru al rotorului de 99 metri si cu o capacitate de 2.5 MW. Acestea vor fi operationale pana la sfarsitul anului 2009. A doua etapa a constructiei va genera 252.5 MW si va fi operationala pana la sfarsitul lui 2010.

Constructia va incepe luna viitoare. Cand va fi complet operational, parcul eolian va reprezenta aproape 30% din energia regenerabila din Romania (incluzand si enegia hidro). Este primul proiect eolian important ce va fi realizat in Romania, unde in prezent se obtin din energie eoliana numai 7 MW.

Portofoliul de clienti din domeniul energetic al Salans Bucuresti include companii precum Rompetrol, Electrabel, MOL, Union Fenosa sau Pannonplast. Anul trecut, echipa Salans a fost implicata in cea mai importanta tranzactie din Romania, vanzarea pachetului majoritar al Rompetrol Holding catre firma kazaha KazMunaiGas.

Salans este o firma internationala de avocatura care numara peste 750 de avocati in 19 de birouri din intreaga lume: Almaty, Baku, Barcelona, Berlin, Bratislava, Bucuresti, Budapesta, Frankfurt, Istanbul, Kiev, Londra, Madrid, Moscova, New York, Paris, Praga, Shanghai, St. Petersburg si Varsovia. Firma are operatiuni si in Orientul Mijlociu la Doha, Qatar si in zona franceza a Pacificului.

In Bucuresti, firma numara 35 de avocati, din care trei sunt parteneri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri