Directorul executiv al A&D Pharma, Dragos Dinu, a renuntat la pozitia sa din cadrul grupului, dar va avea in continuare un rol de consultant de management al afacerii pana la finele anului in curs.
"A&D Pharma a inovat in permanenta si a fost capabila sa implementeze schimbari viabile in dezvoltarea sa, dovedind ca este o afacere solida in toate etapele cresterii sale. Privind in urma, pot afirma ca, de-a lungul timpului, compania a depasit toate visele si asteptarile pe care echipa de management le-a avut la inceput", a declarat Dragos Dinu.

In prezent, Consiliul Director evalueaza potentiali candidati pentru inlocuirea lui Dragos Dinu din functia de director executiv, numirea unui succesor urmand a fi anuntata atunci cand procesul de selectie se va finaliza.

Pana la numirea unui nou director executiv, a fost numit CEO interimar Robert Popescu, COO Wholesale (distributie clasica). El va conduce Comitetul Executiv pana la numirea unui nou director executiv si va continua sa fie liderul diviziei de distributie clasica. Vivian Diaconescu si Claudiu Opran, actualii chief operating officers ai liniilor de business sales&marketing, respectiv retail vor continua sa asigure conducerea acestor divizii.

In plus, compania A&D Pharma a anuntat numirea cu efect imediat a lui Dimitris Sophocleous in pozitia de chief financial officer (director financiar). Dimitris Sophocleous ii va succede actualului CFO al Grupului, Roger de Bazelaire, care va parasi compania in urma unui acord mutual.

"Compania intra intr-o noua etapa de dezvoltare, cu o noua concentrare asupra cresterii profitabile, imbunatatindu-si flexibilitatea si rapiditatea de a construi pe oportunitatile pe care le ofera o piata competitiva si care se schimba rapid", a declarat in numele Consiliului Director, David Ebsworth.

A&D Pharma Holdings N.V. este o societate olandeza de tip holding care controleaza A&D Pharma Holdings S.R.L., cea mai mare activitate farmaceutica integrata de distributie, servicii de vanzare si marketing, precum si a vanzarii cu amanuntul a produselor farmaceutice in Romania.

Fondata in 1994, compania este liderul in distributia de produse farmaceutice, servicii de vanzare si marketing pentru medicamente OTC, produse de ingrijirea sanatatii si medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala din Romania, "Mediplus", si cea mai mare retea nationala de farmacii din Romania, "Sensiblu".

Cifra de afaceri consolidata a grupului a avut o rata de crestere
anuala compusa de 45% intre 2003 si 2007 si s-a ridicat la 425 milioane euro in cele 12 luni incheiate la 31 decembrie 2007. Actiunile A&D Pharma se tranzactioneaza sub forma de Certificate Globale de Depozit pe piata reglementata a Bursei de Valori din Londra incepand din octombrie 2006.

Cititi un interviu acordat Wall-Street de catre Dragos Dinu la inceputul acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri