Distribuitorul de incaltaminte si imbracaminte, Elmec Romania a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 23,4 milioane euro, in crestere cu 34% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului financiar al grupului elen.
Elmec Romania a inregistrat cele mai mari vanzari, dupa Grecia, care a raportat afaceri de 85 milioane euro, in perioada vizata. De asemnea, divizia din Romania a avut cea mai mare crestere din regiune, dupa Bulgaria ale carei vanzari s-au majorat cu 57%, fata de perioada similara din 2007.

Compania a afisat un profit inainte de plata taxelor si dobanzilor, includerea deprecierii si a amortizarii (EBITDA) de 4,1 milioane de euro.

Vanzarile inregistrate in primul semestru de Elmec Romania au generat 20,5% din vanzarile totale obtinute de Elmec Sport, in valoare de 113,9 milioane euro.

Intr-un anunt al Elmec Sport se arata ca majorarea vanzarilor la nivel de grup se datoreaza printre altele si cresterii cererii pentru produsele Nike in Romania si Bulgaria.

Elmec Romania este filiala companiei Elmec Sport SA din Athena, Grecia. Compania este importator si distribuitor exclusiv al brandurilor: Nike/Converse, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Collection, Marlboro Classics, Polo-Ralph Lauren, Miss Sixty – Energie, Trussardi Jeans, G-Star, Replay, Harley Davidson, Patrizia Pepe si altele.

Potrivit datelor afisate pe Ministerul Finantelor, Elemc Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 137,8 milioane lei (circa 41,3 milioane euro)) si un profit net de 47,4 milioane lei (14,24 milioane euro), la un numar mediu de peste 600 de salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri