Managerul de marketing al Baxi Romania, Mariana Neamtu, sustine ca pentru anii viitori focusul se va schimba de pe echipamentele termice standard pe cele cu eficienta energetica sporita si anume centrale termice cu condensare dedicate in special segmentului rezidential, industrial sau comercial, dar si pe baza de energie regenerabila (panouri solare).

“Centralele cu condensare recupereaza din caldura eliminata la evacuare si au valori reduse ale emisiilor poluante. Sunt mult mai mai performante si consuma mai putin, dar sunt si mai scumpe. Cu toate acestea, ele reprezinta viitorul si sunt o investitie eficienta”, spune Mariana Neamtu, citata de NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei, efectele directe ale acestei directii sunt vizibile in cresterea ponderii in cifra de afaceri a echipamentelor eficiente energetic si a celor care utilizeaza energie regenerabila.

“Daca in 2006 ponderea acestor echipamente a fost de 4% si a urcat la 9% in numai un an, pentru 2008 ne-am planificat ca centralele termice cu condensare si panourile solare sa ajunga la 12% din cifra de afaceri”, a declarat recent directorul general al Baxi Romania, Sever Scarlat.

Citeste si:

Distribuitorul de centrale termice estimeaza pentru anul acesta vanzari totale de 30,3 milioane de lei, cu peste 65% mai mult decat in 2007 cand a inregistrat afaceri de 18,2 milioane de lei.

Potrivit reprezentantilor companiei, in primul semestru al anului 2008, Baxi Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 8,3 milioane de lei, in crestere cu 43% fata de perioada similara a anului trecut.

De asemenea, pentru acelasi interval din 2008, Baxi Romania si-a sporit marginile de profit brut cu 51%. Baxi Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 21,6 milioane de lei si de 18,2 milioane de lei in 2007.