Reprezentanta locala a companiei Forma Ideale din Serbia, ce activeaza in domeniul productiei de mobilier din pal melaminat, estimeaza ca va obtine in 2008 o cifra de afaceri de peste 5 milioane euro, potrivit lui Mihai Niculae, managerul companiei.
"Forma Ideale si-a inceput activitatea propriu-zisa pe piata din Romania in iulie, anul trecut, urmarind incheierea mai multor contracte de colaborare cu parteneri locali de pe piata mobilei. Pentru anul 2008 vrem sa depasim o cifra de afaceri de 5 milioane euro, realizata prin distributia de mobilier", a spus managerul Forma Ideale Romania, citat de NewsIn.

In Romania, Forma Ideale colaboreaza prin sistemul de distributie cu firme precum Dedeman, Elvila, dar si cu alte companii din Bucuresti, Timisoara, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Focsani, Targoviste, Deva, Tg. Mures, Turnu Magurele, Craiova, Tarcau, Iasi si Constanta. Sortimentul de productie cuprinde peste 140 de articole, dar compania vrea sa mai scoata 20 de articole noi.

Forma Ideale nu incheie contracte propriu-zise de franciza cu partenerii sai, ci negociaza respectarea anumitor termeni si conditii. Compania ofera partenerilor sai transport gratuit al marfii la destinatie, consiliere in deschiderea unui magazin de mobila, sustinere publicitara prin cataloage si fluturasi, posibilitatea de amenajare a unui salon de prezentare.

In prezent, sunt sase magazine cu sigla Forma Ideale in Bucuresti, Braila, Craiova, Turnu Magurele, Ramnicu Valcea si Constanta, iar compania vizeaza deschiderea altor patru unitati in Focsani, Bucuresti, Cluj si Oradea, investitia variind in functie de amplasament si colaborator.

"Investitia medie intr-un magazin Forma Ideale este de circa 2.000 euro, putand fi insa mai mare sau mai mica in functie de locatie. Practic le permitem colaboratorilor nostri sa-si pastreze identitatea astfel incat nu afisam sigla Forma Ideale in exterior, ci in interiorul magazinului intr-un stand amenajat. In viitor, avem in vedere incheierea de parteneriate cu firme foarte mari precum Bricostore, fara a neglija insa companiile mai putin cunoscute", a adaugat Mihai Niculae.

In plus, Dalin DA©cor, colaborator al firmei Forma Ideale, a deschis in luna august inca doua magazine in Capitala in complexul Elite si in complexul Danielli Design, iar compania vizeaza ca, din 2009, sa fie prezenta in toate judetele.

Infiintata in anul 1995, compania Forma Ideale este lider pe piata de productie de mobilier din pal melaminat din Serbia. Compania detine o fabrica pe o suprafata de peste 12.000 metri patrati, patru linii de productie si 15 magazine proprii in Serbia. Numarul francizelor din Serbia depaseste 50, pe tot teritoriul tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri