Divizia Arval a reprezentat cea mai consistenta parte a business-ului AMCRomania in primele 6 luni ale anului cu un aport de 40 de procente din cifra de afaceri.

”Piata pe care activam noi cu cele trei divizii, Armat, Arval si Arclad a fost dinamica pana la jumatatea anului, insa am observat o incetinire a vitezei de crestere in trimestrul al doilea si chiar in prezent”, declara Marian Pirvu, director general AMCRomania. Cea mai importanta componenta a cresterii pietei este reprezentata de marirea numarului de competitori. Blocajul financiar resimtit la nivel macro este factorul negativ al acestei perioade.

Divizia Armat a livrat catre partenerii de pe intreg teritoriul Romaniei 350.000 de metri patrati de tigla metalica, cantitatea fiind produsa in Bucuresti si in Iasi. In zona Munteniei, Armat a vandut cea mai mare cantitate de tigla metalica, aproximativ 60 de procente din cantitatea totala. Investitiile vor continua la fabrica din Iasi a AMCRomania. Acest proiect de dezvoltare derulat de Divizia Armat a devenit operational in prima parte a anului si va primi o noua transa de investitii de aproximativ 2 milioane euro pentru a putea produce jgheaburi si burlane.

”In primele 6 luni din 2008, sectia de la Iasi a avut un aport mic la totalul cifrei de afaceri, in jur de 10 procente. Insa incepe sa creasca datorita punerii in functiune a utilajelor de prelucrare jgheaburi si burlane”, considera Marian Pirvu.

Citeste si:

Pentru Divizia Arclad rezultatele la 6 luni arata ca a reusit sa aduca in piata 600.000 de metri patrati de profile de tabla, folosita pentru inchiderile exterioare ale cladirilor industriale. O a doua componenta a business-ului Arclad o reprezinta panourile pentru inchideri exteriore din care s-au livrat aproximativ 200.000 de metri patrati, „toata cantitatea vine insa din import pentru ca fabrica am pornit-o in iulie”, spune Marian Pirvu.

”Dincolo de evolutia pietei si ceilalti factori externi, consideram ca am livrat materiale catre toate segmentele pietei materialelor metalice prin Arclad - inchideri pentru cladiri, Armat - sectorul residential si Arval - hale industriale” adauga Marian Pirvu.

Arcelor Mittal Construction Romania a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro. AMCR este prezent pe piata din Romania prin trei divizii: Armat, Arclad si Arval.