In prima jumatate a lui 2008 ArcelorMittal Construction Romania a livrat pe piata autohtona 22 de hale industriale prin divizia sa Arval. Prin aceasta divizie, AMCRomania ofera solutii tehnice si arhitecturale si gestioneaza proiecte de constructii de hale industriale sau profile pentru cladiri.
Divizia Arval a reprezentat cea mai consistenta parte a business-ului AMCRomania in primele 6 luni ale anului cu un aport de 40 de procente din cifra de afaceri.

”Piata pe care activam noi cu cele trei divizii, Armat, Arval si Arclad a fost dinamica pana la jumatatea anului, insa am observat o incetinire a vitezei de crestere in trimestrul al doilea si chiar in prezent”, declara Marian Pirvu, director general AMCRomania. Cea mai importanta componenta a cresterii pietei este reprezentata de marirea numarului de competitori. Blocajul financiar resimtit la nivel macro este factorul negativ al acestei perioade.

Divizia Armat a livrat catre partenerii de pe intreg teritoriul Romaniei 350.000 de metri patrati de tigla metalica, cantitatea fiind produsa in Bucuresti si in Iasi. In zona Munteniei, Armat a vandut cea mai mare cantitate de tigla metalica, aproximativ 60 de procente din cantitatea totala. Investitiile vor continua la fabrica din Iasi a AMCRomania. Acest proiect de dezvoltare derulat de Divizia Armat a devenit operational in prima parte a anului si va primi o noua transa de investitii de aproximativ 2 milioane euro pentru a putea produce jgheaburi si burlane.

”In primele 6 luni din 2008, sectia de la Iasi a avut un aport mic la totalul cifrei de afaceri, in jur de 10 procente. Insa incepe sa creasca datorita punerii in functiune a utilajelor de prelucrare jgheaburi si burlane”, considera Marian Pirvu.

Pentru Divizia Arclad rezultatele la 6 luni arata ca a reusit sa aduca in piata 600.000 de metri patrati de profile de tabla, folosita pentru inchiderile exterioare ale cladirilor industriale. O a doua componenta a business-ului Arclad o reprezinta panourile pentru inchideri exteriore din care s-au livrat aproximativ 200.000 de metri patrati, „toata cantitatea vine insa din import pentru ca fabrica am pornit-o in iulie”, spune Marian Pirvu.

”Dincolo de evolutia pietei si ceilalti factori externi, consideram ca am livrat materiale catre toate segmentele pietei materialelor metalice prin Arclad - inchideri pentru cladiri, Armat - sectorul residential si Arval - hale industriale” adauga Marian Pirvu.

Arcelor Mittal Construction Romania a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro. AMCR este prezent pe piata din Romania prin trei divizii: Armat, Arclad si Arval.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri