Compania Transelectrica este interesata sa realizeze o noua linie de interconectare cu Serbia, intre Timisoara si Vrsac, proiect ce presupune investitii de peste 100 de milioane de euro din partea noastra, informeaza un comunicat al societatii.

Reprezentantii Transelectrica, operatorul sistemului national de transport al electricitatii, si cei ai companiei similare din Serbia si Muntenegru, Elektromreza Srbje, s-au intalnit miercuri la Bucuresti pentru a discuta despre acest proiect.
Intr-o prima etapa va fi elaborat un memorandum de intelegere, document care va stabili pasii urmatori, precum obtinerea aprobarilor necesare si elaborarea studiului de fezabilitate.

Realizarea portiunii ce revine Transelectrica presupune fonduri de peste 100 de milioane de euro, deoarece este necesara trecerea de la 220kV la 400 kV a liniilor Portile de Fier-Resita-Timisoara-Arad.
Noua linie va contribui la sustinerea tranzactiilor pe piata de electricitate din sud-estul Europei, precum si la cresterea capacitatilor de transport dintre sistemul Romaniei si al Serbiei si Muntenegrului.

Transelectrica, operatorul sistemului de transport al electricitatii in Romania, deruleaza proiecte de investitii de circa 600 de milioane de euro, mare parte fiind destinate adaptarii la standardele sistemului Uniunii pentru Coordonarea Transportului Energiei Electrice (UCTE), organizatie la care compania a aderat in 2003.