"Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic direct de catre Eurovia asupra Han Group. O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva", se arata intr-un comunicat al Consiliului.

Potrivit legislatiei, sunt supuse controlului si trebuie notificate autoritatii de concurenta operatiunile de concentrare economica care depasesc anumite praguri valorice. Prevederile legale impun notificarea in cazul in care cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doua firme care realizeaza in Romania, fiecare in parte, afaceri mai mari decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Eurovia face parte din grupul francez Vinci si este prezenta pe piata romaneasca a constructiilor de drumuri si autostrazi prin firma Viarom Construct.

Han Group activeaza tot pe piata lucrarilor de constructii de drumuri, dar si pe piata mixturilor asfaltice.