Presedintele organizatiei patronale din industria cimentului si director general al Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, Mihai Rohan se asteapta la o crestere mai accentuata a cifrei de afaceri in a doua parte a anului, de 6-7%, dupa ce primul semestru a adus o stagnare in rezultatele grupului, comparativ cu anul trecut. Alegerile din toamna vor aduce, in principal, proiecte noi de infrastructura, spune acesta.
“Cresterea (n.r- estimata la maxim 20% pentru intreg anul 2008) va fi pe infrastructura si rezidentiale. Si inainte, si dupa alegeri este o perioada de liniste in constructii, in tot ceea ce inseamna finantari de stat. Sectorul privat merge bine. Ne vom implica in proiecte de infrastructura indiferent de guvernul ales”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihai Rohan (foto).

Proiectele de infrastructura si cele comerciale vor avea o pondere de 75-80% in totalul incasarilor din urmatorul an, potrivit declaratiilor acestuia. In ceea ce priveste rezidentialul, Rohan apreciaza ca cererea este in continuare in urcare, deci si constructiile vor beneficia de cresteri de pana la 20%. “Cererea de locuinte este foarte mare, creditul insa a devenit mai greu de obtinut. Nu ne asteptam ca aceasta criza de credite sa dureze foarte mult, alternative exista”, a precizat Rohan.

Pentru industria cimentului, majorarile se vor face simtite in continuare, chiar daca mai scazute decat anul trecut. “Anul viitor vor incepe lucrarile mari de infrastructura. Partidele promit kilometri de autostrazi anual”, spune presedintele patronatului din industria cimentului. Conform acestuia, ar fi necesari constructia unui minim de 100 kilometri de autostrada anual, pentru ne putea considera pe drumul comercial al Europei.

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, estimeaza, pana la sfarsitul anului in curs, o majorare a cifrei de afaceri de aproximativ 20%, pana la peste 380 de milioane de euro. Anul trecut, grupul inregistrase o cifra de afaceri consolidata de 363 de milioane de euro, cu 31% mai mare decat in 2006, cand suma atinsa a fost de 278 de milioane de euro.

HeidelbergCement, lider mondial pe piata de agregate si unul din cei mai importanti jucatori in domeniul cimentului si betonului, are peste 70.000 de angajati in intreaga lume in 2.800 de locatii pe patru continente. Pentru 2008, grupul se astepta la incasari de 15 miliarde de euro, in primul semestru realizand 7 miliarde de euro, o crestere de peste 60% fata de anul trecut, datorata avansului inregistrat de afacerile din regiunea est-europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri