Cei mai activi investitori in perioada analizata au provenit din Franta (cu 8 tranzactii), Austria (cu 7 tranzactii), Cipru (cu 5 tranzactii) si SUA (cu 5 tranzactii).

Piata fuziunilor si achizitiilor din Romania va depasi anul acesta 9 miliarde de dolari, iar pana in 2012 aceasta se va situa la 13 mld. de dolari, potrivit PricewaterhouseCoopers (PwC).

Pe plan global, piata de fuziuni si achizitii a scazut pana la 1.860 de miliarde de dolari (1.180 mld. euro), conform Dealogic.

Volumul deal-urilor anuntate de fondurile de tip private equity a scazut cu 78%, adica doar 6% din piata fuziunilor si achizitiilor, cea mai mica pondere din 2001.

Valoarea pietei de M&A din Europa a scazut in primul semestru cu 40%, adica cea mai mare scadere.

In Statele Unite, M&A-ul a scazut cu 30%. Activitatea de achizitii si fuziuni din Asia a crescut cu 4%.

Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat cinci tranzactii de tip M&A cu valoare cumulata de 861 milioane de dolari, in primul semestru al anului 2008.

Clasamentul intocmit de ISI DealWatch pozitioneaza
Tuca Zbarcea & Asociatii pe locul intai in Romania si pe locul doi in SEE (Europa de Sud Est), in functie de numarul tranzactiilor de tip M&A intermediate cu succes.

Citeste si:

"Toate departamentele noastre au avut un volum de munca semnificativ in prima jumatate a anului, de la litigii si arbitraje, pana la proiecte de energie, piete de capital, concurenta, dreptul muncii, proiecte de infrastructura.

Tranzactiile de tip M&A ocupa o pondere semnificativa in activitatea noastra si anticipam o crestere a numarului acestora in perioada urmatoare", a declarat managing partner al Tuca Zbarcea & Asociatii, Gabriel Zbarcea (foto).

Potrivit clasamentului pentru Romania Tuca Zbarcea & Asociatii, sunt urmati pe locul secund de Voicu & Filipescu SCA cu patru tranzactii asistate in valoare totala de 169 milioane dolari si de NNDKP cu trei tranzactii asistate in valoare de 691 milioane dolari.

In clasamentul pentru Europa de Sud Est, firma romana de avocatura este depasita de gingantul britanic White & Case care in primul semestru a asistat in regiune opt tranzactii a caror valoare depaseste 3,6 miliarde dolari.

In acelasi clasament, Voicu & Filipescu ocupa pozitia a treia, iar NNDKP a fost situata pe locul opt.

Citeste si Topul cel mai mari tranzactii corporate la sase luni