"Romania este una dintre pietele noastre importante de desfacere", a declarat pentru publicatia Parkiet presedintele consiliului director, Artur Kloczko. "Inca nu putem spune cu exactitate suma la care se va ridica investitia, dar va fi de mai multe sute de milioane de zloti", a adaugat acesta.

Compania a achizitiont terenuri in valoare de 15 milioane euro (21,2 milioane dolari) de la compania Barlinek, pentru constructia noii fabrici, care va fi amplasata in judetul Bacau. Firmele Cersanit si Barlinek sunt controlate de al doilea cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Michal Solowow (foto).

Cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Leszek Czarnecki, cu 2,6 miliarde de dolari, si-a construit averea prin investitii in sectorul bancar, al asigurarilor si cel imobiliar.

Anul trecut, Michal Solowow era cel mai bogat polonez, cu o avere de 2,3 miliarde de dolari. In 2008, Michal Solowow are o avere estimata la 1,9 miliarde de dolari. Polonezul are investitii in domenii diverse precum ceramica, constructii si industria chimica.

Citeste si:

Cersanit incaseaza 20% din vanzari in dolari, deprecierea puternica a monedei americane, de la inceputul acestui an, avand un impact negativ asupra rezultatelor financiare ale companiei.

Cersanit Romania are un capital social de 12,39 milioane lei, divizat in 4,96 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 1,02 lei. Actionarul majoritar al companiei este firma poloneza de obiecte sanitare Cersanit, care controleaza 99,36% din capitalul social.

Obiectul de activitate al Grupului Cersanit consta in producerea si desfacerea produselor ceramice sanitare, placilor ceramice, cabinelor de dus, cazilor si caditelor din acril, mobilierului de baie si alte articole pentru camere de baie.