Electroputere Craiova vrea sa ia un credit de maximum 70 milioane euro pentru finantarea activitatilor si pentru achitarea datoriilor la buget si sa cumpere o linie tehnologica pentru devoltarea unor noi tipuri de locomotive si vagoane, potrivit deciziilor luate in adunarea generala a actionarilor.
Actionarii Electroputere au aprobat in cadrul adunarii generale din 10 septembrie ca imprumutul sa fie contractat de la orice banca comerciala din Romania, urmand sa fie garantat cu active mobiliare si imobiliare.

Totodata, consiliul de administratie a fost autorizat sa decida cu privire la orice majorare de capital, indiferent de procedeul sau modalitatea de realizare, pana la un nivel maxim de 233,34 milioane lei. De asemenea, actionarii au decis si reducerea membrilor din consiliul de administratie, de la 7 la 5.

In prezent, compania are un capital social de 12,42 milioane lei, divizat in circa 124,17 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Electroputere Craiova si-a adancit pierderile in primele sase luni ale anului cu 1,5 milioane lei (13%), pana la 12,79 milioane lei (3,48 milioane euro), in ciuda unui avans semnificativ al veniturilor, care a depasit usor ritmul de crestere a cheltuielilor.

In octombrie 2007, compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudita a oferit 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, scos la vanzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Pe langa compania saudita, in actionariatul Electroputere se mai gasesc si clienti nerezidenti ai Citibank, care detin impreuna 9,36% din actiuni.

In cadrul ofertei de privatizare, compania araba a preluat datoriile Electroputere, care se ridicau la circa 61 milioane euro, si s-a obligat sa investeasca alte 20 milioane euro.

Titlurile Electroputere se tranzactioneaza la categoria a II-a a BVB, sub simbolul EPT. Compania are o capitalizare de 70,78 milioane lei (19,28 milioane euro), conform cotatiei de 0,57 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 9 septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri