Marile investitii din zona Banatului vor fi concentrate in urmatorii doi ani in Caras Severin, Hunedoara si zona dintre Arad si Oradea in detrimentul Timisoarei, considera avocatul Ioana Hategan, managing partner al Hategan Law Office.
"Timisoara in sine nu va mai atrage probabil investitii mari, acest lucru intamplandu-se deja (...). Zona Banatului insa, si ma refer aici la Caras Severin, Hunedoara, zona dintre Arad si Oradea, va fi probabil, in urmatorii doi ani, foarte interesanta, avand in vedere conditiile economice mai favorabile decat in Timisoara care sunt desigur factori decisivi pentru un investitor la momentul luarii deciziei sale", a declarat Ioana Hategan, citata de NewsIn.

Potrivit avocatului Ioana Hategan, in Timisoara se observa o crestere a segmentului de servicii in detrimentul productiei. De asemenea, segmentul real estate va continua sa fie privit ca "startul" investitilor, iar pe acest sector provincia va avea de castigat fata de Bucuresti in urmatoarea perioada. Totodata, este de asteptat ca fondurile de investitii sa dezvolte un interes crescut pentru societatile din afara Bucurestiului.

In privinta pietei avocaturii, Ioana Hategan este de parere ca, din valoarea estimata a acesteia, provinciei ii revine un procent de 30 - 40%, insa ramane rezervata considerand aceste estimari relative. Avocatul recunoaste ca multe proiecte de investitii care sunt derualte in provincie sunt concepute si coordonate din Capitala.

"Sigur ca daca pornim de la estimarea generala a pietei avocaturii, vehiculata in presa de specialitate, 150 – 200 milioane euro, as spune ca circa 60%, poate spre 70% se concentreaza in Bucuresti, iar restul in alte zone importante ale tarii. Sunt de acord, insa, cu vocile care apreciaza ca aceasta estimare este relativa. Pe de alta parte, foarte multe dintre proiectele de investitii sunt derulate in provincie, dar concepute si coordonate de la Bucuresti", a spus Hategan.

Ioana Hategan sustine ca piata este in continuare destul de volatila si are potential mare si datorita faptului ca doar un segment redus al societatilor romanesti - in general firmele mari - au inteles sa utilizeze consultanta ca o baza constanta pentru derularea activitatii lor economice.

"Desi la inceput am dorit sa fim un birou de avocatura care sa ne adresam societatilor din Timisoara, in scurt timp, am inceput sa fim solicitatii si de societati din alte orase din Banat si Transilvania, dar nu numai, avand in acest moment proiecte si in estul tarii, si chiar si in Bucuresti", a mai spus managing partnet Hategan Law Office.

Casa de avocatura timisoreana inregistreaza numai 30% din veniturile sale in Timisoara. "Pana acum am putut acoperi din Timisoara volumul nostru de activitate (...). Pe de alta parte, dorim in continuare sa crestem si sa ne dezvoltam. Daca acest lucru se va realiza si pe orizontala, prin deschiderea mai multor birouri, in alte orase ale Transilvaniei, de exemplu, ramane de vazut. Nu dorim sa facem lucru asta formal, doar pentru vizibilitate, daca vom face acest pas, dorim sa il facem sustinut", a mai declarat Ioana Hategan.

Potrivit informatiilor furnizate, Hategan Law Office a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere a cifrei de afaceri de circa 75%.

Departamentele general corporate si tranzactii comerciale (incluzand proiecte M&A, piata de capital, drept contractual si corporativ) detin 40% din cifra de afaceri, real estate 30%, munca, litigiile si altele 30%.
In portofoliul firmei se regasesc fonduri imobiliare care au avut pana in prezent cateva achizitii de terenuri de 8-10 milioane de euro.

De asemenea, Hategan Law Office este implicata in doua proiecte M&A care au ca valoare a tranzactiei cateva zeci de milioane de euro. Totodata aceasta consiliaza un joint venture german care deruleaza in Timisoara un proiect de constructii, restaurarea unuia dintre cele mai importante obiective istorice din Timisoara, proiect in valoare de circa 12 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri