Actionarii Electroputere au aprobat in cadrul adunarii generale din 10 septembrie ca imprumutul sa fie contractat de la orice banca comerciala din Romania, urmand sa fie garantat cu active mobiliare si imobiliare.

Totodata, consiliul de administratie a fost autorizat sa decida cu privire la orice majorare de capital, indiferent de procedeul sau modalitatea de realizare, pana la un nivel maxim de 233,34 milioane lei. De asemenea, actionarii au decis si reducerea membrilor din consiliul de administratie, de la 7 la 5.

In prezent, compania are un capital social de 12,42 milioane lei, divizat in circa 124,17 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Electroputere Craiova si-a adancit pierderile in primele sase luni ale anului cu 1,5 milioane lei (13%), pana la 12,79 milioane lei (3,48 milioane euro), in ciuda unui avans semnificativ al veniturilor, care a depasit usor ritmul de crestere a cheltuielilor.

Citeste si:

In octombrie 2007, compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudita a oferit 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, scos la vanzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Pe langa compania saudita, in actionariatul Electroputere se mai gasesc si clienti nerezidenti ai Citibank, care detin impreuna 9,36% din actiuni.

In cadrul ofertei de privatizare, compania araba a preluat datoriile Electroputere, care se ridicau la circa 61 milioane euro, si s-a obligat sa investeasca alte 20 milioane euro.

Titlurile Electroputere se tranzactioneaza la categoria a II-a a BVB, sub simbolul EPT. Compania are o capitalizare de 70,78 milioane lei (19,28 milioane euro), conform cotatiei de 0,57 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 9 septembrie.