AIG Life Asigurari Romania si Societatea de Asigurari AIG Romania au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului American International Group, Inc. (AIG).

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a facut aceasta precizare in urma informatiilor aparute in presa centrala din Romania, cu privire la evolutia recenta a titlurilor American International Group (AIG) la bursa din New York, se arata in comunicat.

Cele doua companii prezente pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat profit in primul semestru si au incheiate contracte de reasigurare cu mai multi reasiguratori, procentul de risc retinut in cadrul grupului din care fac parte fiind foarte redus, se mai arata in comunicatul CSA.

Potrivit presei straine citate de Reuters, American International Group (AIG) vrea sa vanda active de 20 miliarde dolari, pentru a corecta scaderea cu aproape 35% a cotatiei actiunilor la bursa de la New York. Pe fondul acestor evenimente, agentiile de rating au avertizat ca vor cobori ratingul acordat asiguratorului AIG.
Totodata, AIG a cerut bancii centrale americane – Federal Reserve – o finantare pe termen scurt de 40 miliarde dolari, in incercarea de a evita o scadere a ratingurilor, conform cotidianului New York Times, citat de Reuters.

Citeste si:

AIG, care a suferit pierderi de 18 miliarde dolari in ultimele trei trimestre, a trebuit sa ia rapid masuri dupa ce agentia de evaluare Standard and Poor's a anuntat, vineri, ca va micsora ratingul acordat asiguratorului.
AIG Life Asigurari Romania a afisat prime brute subscrise de 140 milioane lei (38 milioane euro) pentru primul semestru, cu 51% mai mult decat in intervalul similar din 2007, si o dublare a profitului brut pana la 24 milioane lei (7 milioane euro), pe fondul cresterii fortei de vanzari.

In Romania, AIG a avut contacte indirecte cu clienti inca din 1979, cand a devenit reasiguratorul ADAS. Din 1994, organizatia a intrat pe piata din Romania sub numele de Societatea de Asigurari AIG Romania, ocupandu-se de riscuri comerciale si industriale.

AIG Life Asigurari Romania este prezenta pe piata romaneasca din 1998 si este controlata de American Life Insurance Company (ALICO), afiliata la American International Group, Inc. (AIG).

Divizia de pensii private obligatorii a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata romaneasca dupa active si a atras 270.643 de clienti.