Coca-Cola Hellenic Bottling Company Romania a hotarat sa inchida fabrica din Oradea in vederea eficientizarii activitatilor desfasurate la nivel local, axandu-se in acelasi timp pe consolidarea capacitatii de productie in unitatile din Iasi, Timisoara, Ploiesti si Dorna.
Activitatea in fabrica din Oradea va continua pana la jumatatea lunii noiembrie, depozitul urmand sa ramana un centru zonal de distributie.

Cei 102 angajati vor primi fiecare, la finalizarea procesului, un pachet compensatoriu de sapte pana la zece salarii, in conformitate cu prevederile din cadrul contractului colectiv de munca. In plus, acestia vor beneficia de”sprijinul companiei, precum si de cel al firmelor de recrutare si selectie care ii vor ajuta in gasirea unui nou loc de munca adecvat pregatirii lor profesionale”, potrivit reprezentantilor companiei.

De asemenea, cele 102 de persoane ar putea ocupa pozitii disponibile in cadrul companiei, “conform pregatirii lor profesionale”.

Coca-Cola HBC este al treilea mare jucator de pe piata din Romania care decide sa-si reduca partial productia dupa IKEA si Nestle.

Cu vanzari nete anuale estimate la peste 100 de milioane de euro, concernul IKEA a decis la inceputul lunii septembrie sa inchida fabrica Swedwood Siret, ca urmare a pierderilor inregistrate in ultimii doi ani si jumatate.

In ultimii doi ani, Swedwood Siret, a inregistrat pierderi de 38 de milioane de lei. Seful ITM Suceava, Mihai Airinei, a anuntat ca 481 din cei 528 de angajati ai societatii au fost concediati incepand de la 1 septembrie.

Totodata, Nestle Romania si-a transferat, de la 1 septembrie, productia de inghetata din Bucuresti, la fabrica pe care o opereaza in Varna, Bulgaria, ca urmare a reorganizarii operatiunilor din sud-estul Europei.

Nestle va asigura pachete salariale compensatorii tuturor celor 76 de angajati afectati de aceasta reorganizare si isi va continua investitiile pe piata de inghetata din Romania, mai ales in forta de distributie si cea comerciala.

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) este a doua companie de imbuteliere a produselor Coca-Cola din lume. Compania deruleaza afaceri in 28 de tari, printre care Irlanda, Rusia, Estonia si Nigeria, are 41.000 de angajati si serveste peste 540 de milioane de consumatori.

Compania Coca-Cola HBC a fost infiinta in anul 2000 in urma fuziunii dintre Athena-Bottling Company S.A. si Coca-Cola Beverages plc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri