Dupa ce a produs timp de 90 de ani tigarete la fabrica din Southampton, British American Tobacco (BAT) sisteaza productia, o parte a activitatii urmnd sa fie relocata n Polonia, Romnia si Elvetia. Potrivit ziaristilor britanici, aceasta vine inainte de introducerea unei noi directive europene, care interzice fabricarea de tigarete cu continut ridicat de tar si nicotina pentru export. Surse din industria tutunului ne-au declarat ca exista o initiativa UE - cunoscuta drept Directiva 10-1-10 - care interzice companiilor sa produca pentru export tigarete care au peste 10 miligrame gudron, 1 miligram de nicotina si 10 mg de monoxid de carbon. Cea mai mare parte a productiei din Southampton era destinata exportului, iar luna trecuta BAT a anuntat ca 25% din aceasta va fi mutata in Singapore si Coreea.

BAT are in Romnia o unitate de productie la Ploiesti, reprezentnd o investitie de peste 100 de milioane de dolari. Fabrica a fost data n folosinta n 1997. Radu Georgescu, Corporate & Regulatory Affairs Manager la BAT, nu a dorit sa comenteze efectele relocarii pentru compania romaneasca.
Din pacate, costurile ridicate de productie din Europa Occidentala si tendinta din ce n ce mai pronuntata de a transfera productia pe plan local s-au ntors mpotriva operatiunilor noastre din Marea Britanie si Irlanda, a precizat Allan Short, seful operatiunilor BAT in Insula. Reprezentantii companiei britanice au declarat ca au inceput deja consultarile cu sindicatele pentru inchiderea fabricilor din Anglia si Irlanda, ceea ce va duce la disponibilizarea a 530 de persoane. Oficialii BAT au declarat ca valoarea economiilor realizate prin nchiderea unitatilor mentionate se va ridica, anual, la 40 milioane lire sterline. In schimb, BAT va fi nevoita n acest an sa achite costuri de restructurare de 160 milioane lire sterline.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri