CEZ Romania, GdF-Suez, Electrabel, Verbund, Edison, Petrom, Romgaz si Electrica sunt printre companiile care au achizitionat documentatia pentru pre-calificare in proiectele CET-urilor de la Fantanele si Progresu ale ELCEN, a declarat directorul comercial al ELCEN, Irina Duica, anunta NewsIn.
"Pentru CET Progresu din Bucuresti, 19 companii au preluat documentatia de pre-calificare, iar pentru CET Fantanele din judetul Mures, 22 de firme, atat companii din tara, cat si din afara. Aici vor ramane numai facilitatile (statiile de transformare, conductele de apa, turnurile de racire) si urmeaza sa fie construite centrale electrice noi. Printre companiile interesate, sunt Electrabel, Energy Power, Romgaz, Verbund, Bulgarian Energetics, Edison, CEZ Romania, GdF-Suez, Sedesa, Petrom, Dalkia Romania, Electrica, Mitsui, Unit Investment, Fortum Power si altele. Unele companii sunt interesate de ambele proiecte, iar altele doar de unul din CET-uri", a precizat oficialul ELCEN.

Se va alege un singur castigator pentru fiecare centrala, care va forma cu ELCEN o societate mixta. ELCEN are terenul si activele vechi. Investitorul va aduce drept capital minim 30% din valoarea investitiei, iar restul de 70% pentru investitie va fi creditat de societatea mixta.

Investitorul va face studiul de prefezabilitate pe banii lui si puterea instalata a noilor centrale va fi stabilita de compania castigatoare, a declarat Irina Duica.

Companiile interesate pot depune documentele pentru pre-calificare pana pe 25 septembrie pentru proiectul CET Progresu si respectiv 29 septembrie pentru CET Fantanele, date la care vor fi deschise ofertele. Apoi, se vor stabili companiile pre-calificate, carora li se va oferi o alta documentatie.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri