Initial, conducerea Transelectrica estimase pentru anul curent un profit brut de 90 milioane lei.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat majorarea cu 5,4%, incepand cu 1 iulie, a tarifului de sistem perceput de operatorul sistemului energetic Transelectrica, pana la 18,62 lei/MWh.

Astfel, consiliul de administratie al Transelectrica a rectificat bugetul anului 2008, dupa unele modificari la capitolul
venituri si cheltuieli totale si la nivelul investitiilor, survenite in urma cresterii cantitatii de energie electrica livrata in sistem si a ajustarii de catre ANRE a tarifelor pentru serviciile prestate.

Compania estimeaza venituri totale de 3 miliarde lei, in crestere cu 3,34% fata de prima propunere bugetara, de 2,91 miliarde lei. In acelasi timp, cheltuielile totale sunt prevazute, in urma rectificarii, la nivelul de 2,88 miliarde lei, cu 2,39% mai mari fata de prima estimare, de 2,82 miliarde lei.

Citeste si:

Totodata, compania de transport al energiei electrice a fost ajutata in revzuirea tintei de profit pentru acest an de rezultatul foarte bun obtinut in primele sase luni ale anului. Transelectrica a raportat un profit net semestrial de 115,5 milioane lei (31,48 milioane euro), dublu fata de cel din aceeasi perioada din 2007, pe fondul cresterii afacerilor cu 29,5%.

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica este operatorul de transport de energie electrica si de sistem din Romania. Transelectrica este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din 29 august 2006. Compania este controlata de stat, care detine prin intermediul Ministerului de Finante 73,70% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o detinere de 13,50%.

Transelectrica are un capital social de 733,03 milioane lei, divizat in 73,30 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Valoare de piata a companiei se ridica la 1,25 miliarde lei (338,75 milioane euro), conform ultimei cotatii de 17 lei, stabilita in cadrul sedintei de joi a Bursei.