CFR Calatori are de recuperat peste doua milioane lei din 8.375 de procese verbale de contraventie, pana acum incasand circa 79.500 lei, reprezentand contravaloarea a 265 amenzi aplicate pe primele sase luni ale anului , au declarat reprezentanti ai companiei.
"In perioada 1 ianuarie- 30 iunie 2008, s-a intocmit un numar de 8.767 procese verbale, din care 265 au fost achitate si 127 au fost contestate de calatorii care au fost prinsi fara legitimatie de calatorie", potrivit datelor furnizate de companie.

De asemenea, in primele sase luni ale anului au fost eliberate in tren, de catre personalul de tren si de organele de control, 378.736 bilete de calatorie, in valoare de 3.893.719 lei. In aceeasi perioada au avut loc si peste 250 de actiuni in colaborare cu Politia TF, in urma carora calatorii care nu au avut bilet au platit contravaloarea si au fost intocmite procese verbale unui numar de 16.493 de calatori, in valoare totala de 166.996 lei.

Ministerul Transporturilor a emis ordinul 1010/2008, prin care calatorul fara legitimatie de calatorie care refuza plata imediata a tarifelor de taxare in tren este exclus de la transport, fiind coborat in prima statie de cale ferata in care trenul are oprire, intocmindu-se proces- verbal de contraventie pentru distanta deja parcursa.

Amenzile pentru cei care sunt prinsi fara bilet sunt intre 250 si 400 lei conform H.G.203/1994, iar in conformitate cu conditiile generale de transport pe calea ferata, se pot cumpara bilete de la personalul din tren, in cazul in care calatorii se urca in tren din puncte de oprire unde nu exista personal cu atributii de vanzare a legitimatiilor de calatorie. In celelalte cazuri, se pot cumpara bilete in tren cu plata unui tarif de taxare, care este mai mare decat tariful de la casele de bilete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri