Producatorul ceh de medicamente generaliste Zentiva a acceptat o oferta majorata de preluare din partea companiei franceze de produse farmaceutice Sanofi-Aventis, ce evalueaza Zentiva la circa 1,8 miliarde euro, au anuntat reprezentii Sanofi.

Sanofi a anuntat ca a majorat oferta la 1.150 coroane cehe/actiune. Pretul actual ofera o prima de 6% la cotatia de 1.085 coroane/actiune inregistrata de actiunile Zentiva in inchiderea sedintei de vineri. Zentiva respinsese o oferta anterioara inaintata de Sanofi.

Achizitia Zentiva planificata de Sanofi consolideaza pozitia companiei franceze in domeniul productiei de medicamente generaliste, sector ce a fost evitat anterior de marile companii farmaceutice, insa primeste din ce in ce mai multa atentie, ca o modalitate de a intra pe pietele emergente

Actiunile Sanofi au inchis sedinta de vineri la o cotatie de 47,56 euro/actiune, ceea ce ofera companiei o capitalizare de circa 62,5 miliarde euro. Titlurile Sanofi s-au depreciat de la inceputul anului cu aproximativ 24%, in linie cu un declin similar al indicelui francez CAC-40.

Compania ceha este prezenta si in Romania, unde a preluat Sicomed SA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vesti bune din farma: Sanofi muta o parte din productie in Romania