Retailerul francez Carrefour continua expansiunea retelei de hipermarketuri pe piata romaneasca prin inaugurarea celui de-al 17-lea magazin in parcul de retail Era Shopping Park din Iasi, in urma unei investitii de aproximativ 20 milioane de euro, au anuntat reprezentanti companiei.

Carrefour Iasi Era este al 11-lea hipermarket din afara Capitalei si cel de-al doilea al companiei in acest oras. Magazinul va avea o suprafata de vanzare de 8.900 metri patrati, 320 de angajati si va fi deschis odata cu prima faza a parcului de retail Era Shopping.

Proiectul parcului de retail apartine dezvoltatorul imobiliar Omilos Group, iar investitia totala se ridica la 175 milioane de euro. Potrivit dezvoltatorului, alaturi de Carrefour, in prima faza vor mai fi inaugurate 62 de magazine pe o suprafata totala de 11.000 mp, dar si magazinul Altex (3.565 mp), dupa ce la 1 august a devenit operational magazinul Praktiker DIY (9.350 mp).

Era Shopping Park Iasi va ajunge pana la finalul proiectului la o suprafata construita de peste 150.000 mp, cea inchiriabila fiind de 116.000 mp. Retail park-ul va beneficia totodata si de 3.600 locuri de parcare.

Primul hypermarket Carrefour din Iasi a fost deschis in octombrie 2007 in centrul comercial Felicia si dispune de o suprafata de vanzare de 8.600 mp si peste 1.000 de locuri de parcare. Investitia totala la Iasi, in cele doua hipermarketuri ajunge astfel la 40 milioane de euro.

Carrefour Romania opereaza in prezent 17 hipermarketuri la nivel national, din care sase in Capitala. In plus, Carrefour opereaza deja si pe segmentul de supermarketuri prin preluarea celor 21 de magazine Artima, care vor deveni Carrefour Express pe parcursul acestui an.

Retailerul francez Carrefour a inregistrat in primul semestru din 2008, pe piata din Romania, vanzari totale de 508 milioane de euro, in crestere cu 40,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Carrefour Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 866 milioane de euro, cu o crestere de 42,2% fata de 2006. In 2008, Carrefour se asteapta sa depaseasca o cifra de afaceri de un miliard de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Jean Richard de Latour, noul CEO al Carrefour Romania