Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a realizat investitii tehnologice si de mediu de peste 61 milioane dolari in primele sase luni ale acestui an, in scopul cresterii productivitatii, eficientei si competitivitatii.
"In ultimii sase ani, Alro Slatina a implementat o strategie bazata pe productia de bunuri sofisticate, in conformitate cu tendintele pietelor internationale. Ca urmare, compania a majorat constant livrarile de bunuri procesate, transformandu-se dintr-un furnizor de aluminiu brut, intr-un furnizor de produse cu valoare adaugata mare", a declarat directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra.

O serie de noi produse, adaugate recent gamei Alro, va fi prezentata la expozitia Aliminium Essen, din Germania, care incepe marti, a adaugat Dobra.

In prima jumatate a lui 2008, productia de aluminiu turnat a crescut cu 3,7% fata de perioada similara a lui 2007, iar productia de bunuri procesate a crescut cu 39%. Anul acesta, Alro a finalizat modernizarea laminorului de benzi la rece, in urma unei investitii de 4,8 milioane dolari. Tehnologia de ultima generatie implementata aici are scopul de a dubla capacitatea laminorului la 36.000 tone/an si, totodata, de a imbunatati calitatea laminatelor plate, precum foile de tabla sau rulourile.

Intre 2002 si 2007, Alro a investit peste 210 milioane dolari in proiecte tehnologice si de mediu. Acestea au dus la cresterea productiei de la aproximativ 180.000 tone/an, la 283.000 tone/an, in timp ce productivitatea pe angajat a crescut cu circa 80%.

Alro Slatina a afisat in primele sase luni ale acestui an un profit net de circa 219 milioane lei (59,6 milioane euro), cu 8% sub nivelul atins in aceeasi perioada din 2007, de 238,7 milioane lei. Afacerile companiei s-au cifrat la 999,58 milioane lei (272,36 milioane euro) in primele sase luni din 2008, cu 9,36% mai putin decat in perioada echivalenta din 2007, cand cifra de afaceri afisata a fost de 1,1 miliarde lei.

Alro Slatina are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat in 713,78 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Actionarul principal al Alro este grupul Vimetco NV (fost Marco), care controleaza circa 84,19% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are o participatie de 9,93%.

Alro Slatina are o capitalizare de 3,568 miliarde lei (983,3 milioane euro), conform cotatiei de 5 lei/actiune, stabilita in sedinta de luni a Bursei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri